Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Showbiz/Monden » Monden » Primul cartier solar din Romania

Primul cartier solar din Romania

Autor:

Cartierul Solar, o investitie totala de 45 de milioane de euro, va fi primul ansamblu rezidential din Romania dotat cu panouri solare fotovoltaice pentru generarea de energie verde, proiect dezvoltat de Ad Astra Partners langa Piata de Gros din Bucuresti. E vorba despre peste 1.000 de apartamente.

 

01 cartierul solar captura cartierulsolar Primul cartier solar din Romania

Cele 1.800 de panouri solare amplasate pe terasele blocurilor vor produce peste 600MWh/an

Situat in zona de sud a Bucurestiului, ansamblul va avea o suprafata totala de peste 61.000 de metri patrati si va include 15 cladiri de locuinte in regim de inaltime demisol+parter+cinci etaje, cu un numar total de peste 1.000 apartamente cu una, doua si trei camere. Suprafetele apartamentelor pornesc de la 38,4 metri patrati pentru garsoniere si ajung pana la 94 de metri patrati pentru apartamentele cu trei camere. Prima etapa a constructiei cuprinde patru blocuri cu un total de 296 de apartamente si amenajarea aleilor si a zonelor de relaxare, avand ca data de finalizare sfarsitul lunii decembrie 2015. Fiecare bloc al complexului va fi dotat cu un sistem de generare a energiei electrice compus din 120 panouri solare fotovoltaice, plasate in sase siruri a cate 20 panouri si un invertor cu ajutorul caruia se realizeaza conversia din curent continuu in curent alternativ.

04 cartierul solar captura cartierulsolar Primul cartier solar din Romania

Proiectul Cartierul Solar are ca termen de finalizare luna septembrie a anului 2017

Preturile in cartierul solar variaza intre 30.500 de euro pentru garsoniere, 39.000 de euro pentru apartamentele cu 2 camere, ajungand pana la 70.900 de euro pentru apartamentele cu trei camere.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!