AcasăMONDENCatalin Maruta: "De cand a aparut cultura tabloidelor, lumea s-a mai relaxat"

Catalin Maruta: „De cand a aparut cultura tabloidelor, lumea s-a mai relaxat”

Catalin Maruta isi asteapta oaspetii pe happylica

De astazi, Catalin Maruta intra in casele romanilor ceva mai devreme, de la 17.30, un cadou facut fanilor sai la cinci ani de la startul emisiunii „Happy Hour”, de la Pro TV. Catalin ne-a vorbit, intr-un interviu, despre cum se naste emisiunea si de ce fiul sau, David, nu s-a intalnit cu viitoarea finuta, Maria, fata lui Pepe.

Catalin Maruta isi asteapta oaspetii pe happylica

Reporter: Sunt deja cinci ani de cand ai monopolizat micul ecran cu „Happy Hour”. Iti amintesti cum ti-a venit ideea acestui nume?

Catalin Maruta: N-a fost ideea mea, toata echipa a lucrat ca sa stabileasca numele asta, dar ne-am gandit pur si simplu la ideea de distractie, de stare buna, de veselie. Sigur, realitatea din teren a demonstrat ca nu mereu avem subiecte vesele, exista si drame, insa concluzia trebuie sa fie mereu pozitiva, asta ne-am dori cu totii, sa ne pastram macar sperantele intacte, indiferent prin ce gen de tristeti trecem…  „Happy Hour”, la origini, nu inseamna numai emisiuni vesele, in ciuda sonoritatii. In engleza, „happy hour” inseamna ora cand clientii (in cazul nostru, telespectatorii) beneficiaza de lucruri senzationale, de oferte, de lucruri pe care in mod obisnuit nu le obtin. E o preluare simbolica a unei expresii englezesti care ofera lucruri iesite din comun si interesante, bune. E o expresie. Iar menirea noastra e sa oferim publicului ceea ce-si doreste la momentul dat. Ne-am respectat cuvantul si ideea emisiunii. Asta era ideea acestui titlu.

Rep.: Ce-ti doresti la un cincinal cu Happy Hour?!

C.M.: Pai ia sa vedem, ce mi-as putea dori dupa cinci ani de emisiune?! Evident, imi doresc sa ramanem acolo unde am reusit sa ne asezam, in atatia ani de „Happy Hour”, ba chiar sa mergem ascendent, sa oferim celor de acasa subiecte cu mult mai tari decat in anii precedenti. Noi avem telespectatori fideli de ani de zile, asta spune mult, inseamna ca i-am convins, noi le oferim adevarul curat, chiar daca unora nu le convine.

Rep.: Daca emisiunea ar fi un copil, peste un an ar intra la grupa 0. Veti face fata?!

C.M.: Grupa zero e pentru cei care nu stiu mai nimic, nici sa scrie, nici sa citeasca, nici sa se joace la nivel mediu si peste mediu. „Happy Hour” n-a fost acceptata la grupa zero, e direct la masterat, ha, ha ! Se mai dau dispense de varsta.

Rep.: Care sunt transformarile majore, de continut, de la debut pana acum?

C.M.: Cum sa-ti spun eu… noi ne-am schimbat asa cum se schimba si ziarele, adica ne pastram in pas cu vremurile. N-au fost schimbari majore si bruste, ne-am adaptat la ceea ce se intampla la momentul respectiv, mai ales in showbiz. Fiecare zi aduce cate ceva nou, ai vazut ca stirile te iau prin surprindere, in plus noi lucram si pe baza de exclusivitati, asta foarte des!

Rep.: Crezi ca invitatii tin ritmul transformarii emisiunilor de divertisment, care intra tot mai adanc in viata lor intima? Fac fata?

C.M.: Vedetele se influenteaza mult unele pe altele, uneori constient, alteori fara sa vrea. In sensul ca e mult pana capata o persoana publica suficient curaj sa spuna lucrurilor pe nume, ca pe urma prind mai multi acelasi curaj… Au vazut si ele ca parca e mai bine sa fie mai transparente. E mai bine sa spui tu adevarul, decat sa-i lasi pe altii sa-l intuiasca, sa-l interpreteze dupa capul lor, uneori asta e in defavoarea lor, sa zic asa… Sigur, poate acum zece ani n-ar fi spus nimeni nici jumate din cat se spune acum, dar de cand a aparut cultura tabloidelor, lumea s-a mai relaxat, se confeseaza si lamureste niste lucruri picante, socante chiar.

Rep.: Cum se naste o emisiune?

C.M.: Suntem o echipa intreaga, cu totii lucram si la subiecte, si la documentare, si la filmari, si live… Sedintele sunt zilnice, fara exceptie, tocmai ca sa stabilim din vreme ce intra in sumar. Se aduc cateva zeci de idei, zilnic, din care raman cateva – cele mai interesante, mai amuzante, mai bine documentate, mai urgente. Ideile cele mai bune ajung in desfasurator. E un sistem care ni se potriveste foarte bine.

Rep.: Cat de des te abati de la desfasurator atunci cand te afli in direct?

C.M.: Cand ai un dialog live cu cineva, te mulezi pe situatie. Eu n-am de unde sa stiu ce va scoate din gura interlocutorul meu, chiar daca stiu tema discutiei si il pregatesc sufleteste. Nu regizam nimic, lasam omul sa se desfasoare, iar in functie de ceea ce obtin sau nu de la el, intervin, iau decizii. In asa fel incat toti cei de acasa sa beneficieze de multe informatii si amuzament, daca e cazul.

Rep.: Ai avut surprize neplacute de-a lungul timpului chiar acolo, in direct?

C.M.: Eh, se poate intampla oricand ca un invitat sa-si rupa ceva sau sa aiba o problema si sa nu vina, s-a mai intamplat cateodata, dar de obicei vin, daca au zis ca vin. Insa oricand avem material filmat, de rezerva, oricum avem mai multi invitati, nu pot disparea toti deodata, deci nu suntem in pericol sa ratam emisiunea, eu pot sa te asigur ca nu vom fi nicio clipa in impas.

Rep.: Cate canapele happylica ai daruit de la lansarea emisiunii?

C.M.: Ultima Happylica a ajuns la Pepe acasa…. Procentual, tot ce am daruit mi-a mers mie la inima, in primul rand. Iar proportia e de suta la suta, deci stam extrem de bine.

Rep.: Fiul tau, David, a cunoscut-o pe Maria lui Pepe? Cum a reactionat cand a vazut-o?

C.M.: Pe Maria, adica fetita lui Pepe? Nu, inca n-a cunoscut-o, Maria e mult prea micuta, am incercat cu totii sa o tinem cat mai departe de interactiunea cu prea multe persoane, iti dai seama. Mai ales departe de David, care acum e la varsta marilor curiozitati si ar vrea sa se joace cu ea, mai ales ca am vazut cand il scoatem in parc ca lui ii plac bebelusii, se duce dupa alte carucioare.

author avatar
Manuela Golea
372 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger