AcasăResturile unora devin delicatese in meniul unui restaurant danez!

Resturile unora devin delicatese in meniul unui restaurant danez!

Ati avea curaj sa intrati intr-un restaurant si sa comandati un preparat despre care stiti ca e gatit cu ingrediente ce ar fi ajuns la gunoi, daca nu ar fi fost „salvate” si atent asezate intr-o farfurie pe care sa o aveti in fata?

Daca da, aflati ca in Danemarca s-a deschis un astfel de local, al carui meniu contine o oferta din cea mai selecta, daca potentialii clienti trec cu vederea un aspect esential. Acela ca ideea deschiderii restaurantului „Rub og Stub” a plecat tocmai de la dorinta proprietarilor de a nu se mai risipi alimentele pe care supermarketurile le-ar fi aruncat, pe motiv ca nu corespund criteriilor estetice pentru a fi expuse la raft. Si ati avea de unde alege, daca va e pofta de un piept de rata cum altul n-ati gustat, sau de cotlete de miel cu ierburi aromate.

Chiar daca au existat si persoane care s-au ingrozit doar sa auda ce li s-a nazarit comerciantilor din poveste, dar sa mai si manance acolo, reprezentantii localului cu pricina tin sa sublinieze ca nu s-ar putea vorbi, totusi, sa ajunga cineva sa confunde vreun moment farfuriile de pe masa cu un cos de gunoi. Si asta de vreme ce legumele, fructele sau carnea care ajung sa fie preparate in bucataria restaurantului lor nu sunt expirate si nici pe punctul de a ajunge la data limita cand pot fi consumate fara a exista vreun risc pentru sanatatea oamenilor. Ci doar au o problema de aspect. Care problema duce la o reala risipa de alimente, asta in timp ce exista tari in lume in care oamenii abia daca gasesc ceva sa puna pe masa.

author avatar
eNational
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger