AcasăCum va stimulati imunitatea inainte de intrarea in anotimul rece

Cum va stimulati imunitatea inainte de intrarea in anotimul rece

Utilizarea produselor stupului este recomandata in orice cura fitoterapeutica

Vremea de afara s-a schimbat radical, iar temperaturile – mai scazute cu pana la 12 grade Celsius fata de media celor inregistrate in anii trecuti – predispun la raceala si afectiuni ale aparatului respirator si circulator. Pe langa medicamentele prescrise de medic, pot fi utilizate o serie de remedii naturiste.

Utilizarea produselor stupului este recomandata in orice cura fitoterapeutica

Unul dintre cele mai cunoscute imunostimulatoare este hreanul, acesta fiind recunoscut pentru efectele sale benefice in caz de raceala. Se pot rade pe razatoarea mica doua-trei radacini de hrean, la care se pot adauga doua-trei lingurite de otet de mere cu miere (diluat sau nu cu apa, dupa preferinte), iar ceea ce rezulta se pune intr-un borcan, la frigider si se consuma una-doua lingurite, de trei ori pe zi, peferabil in timpul mesei. Hreanul ras are o serie de indicatii pentru uz intern:

–  boli reumatice,

– tratarea cailor respiratorii superioare,

– guturai,

– tuse,

– bronsita,

– tuberculoza pulmonara,

– digestie lenta,

– guta,

– anemie,

– sinuzita,

– rinita,

– paradontoza ,

– stomatita,

– gripa, raceala.

Echinaceea

Ceaiul, tinctura sau comprimatele cu Echinaceea, precum si Echinaceea cu vitamina C stimuleaza imunitatea si elimina toxinele. Echinaceea previne infectiile virale, microbiene si fungice. Se recomanda consultarea medicului, iar daca nu sunt contraindicatii, o cura de minimum sapte zile va ajuta sa combateti mai usor orice fel de boala infectioasa de sezon.

Arnica

Arnica este o planta medicinala ce contine principii imuno-stimulente chiar mai puternice decat cele ale Echinaceea. Se recomanda folosirea tincturii de arnica, din care se iau cate 30 de picaturi, de trei ori pe zi, timp de 20 de zile, apoi se face pauza zece zile. Se recomanda trei cure succesive, pentru o stimulare corespunzatoarte a sistemului imunitar.

Laptisorul de matca

Laptisorul de matca este un foarte puternic antiseptic, distruge bacteriile, ciupercile si protozoarele. Stimuleaza imunitatea si este benefic in cazul afectiunilar cailor respiratorii: bronsita, astm, guturai, viroze pulmonare. Pe perioada curei (indicata a se face dupa consultarea medicului de familie) este necesara evitarea consumului de zahar, singurul indulcitor recomandat fiind mierea.

Extracte de plante

Mugurii si semintele de mesteacan (extractele hidroalcoolice ale acestora) stimuleaza imunitatea aparatului respirator superior, fiind indicate cure in tratarea afectiunilor faringelui, traheii si arborelui bronsic. Se pot lua 20-50 picaturi/zi, de trei ori/zi. Mugurii de coacaz negru stimuleaza imunitatea intregului organism, iar daca medicul de familie este de acord, se pot lua 50-150 picaturi/zi, in trei reprize, in putina apa, pe stomacul gol.  Extractele de muguri se gasesc in farmacii specializate in fitoterapie. Extractul din mladite de maces stimuleaza imunitatea plamanilor si a arborelui bronsic (50-150 picaturi, de trei ori pe zi). Acelasi efect il are si extractul din muguri de carpen, din care se recomanda pana la 50 picaturi de trei ori pe zi. Atentie! Inainte de inceperea unei cure cu oricare dintre plantele sau produsele recomandate anterior este necesara consultarea amedicului curant si obtinerea acordului sau in acest sesn.

author avatar
Arpad Dobre
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger