Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Showbiz/Monden » Cocktail » Comorile exista: bijuterii si monede din aur de peste 150 de milioane de dolari, pe o epava din secolul 15

Comorile exista: bijuterii si monede din aur de peste 150 de milioane de dolari, pe o epava din secolul 15

Autor:

O comoara constand in bijuterii si monede din aur in valoare de peste 150 de milioane de dolari a fost descoperita pe o epava datand din secolul al 15-lea, in largul coastelor finlandeze.

 

comoara Comorile exista: bijuterii si monede din aur de peste 150 de milioane de dolari, pe o epava  din secolul 15

Nava Hanneke Wrome transporta mai bine de 10.000 de monede din aur si bijuterii

Arheologii au descoperit epava si comoara – peste 10.000 de monede din aur si bijuterii – la sud de insula finlandeza Jussarö, potrivit Discovery News. Specialistii cred ca nava, numita Hanneke Wrome, datand din secolul al 15-lea, s-a scufundat din cauza unei furtuni. Documentele istorice arata ca nava avea la bord peste 200 de pasageri si membri ai echipajului cand s-a scufundat. In afara de monedele din aur si bijuterii, mai transporta 200 de baloti de materiale textile, precum si 1.200 de butoiase cu miere de albine. “A fost unul dintre cele mai mari dezastre de acest tip din acea epoca”, a spus Rauno Koivusaari, coordonatorul echipei de scufundatori. Hanneke Wrome a fost una dintre doua nave care au parasit localitatea Luebeck, din Germania, cu destinatia Tallinn, Estonia, pe 11 noiembrie 1468. Furtuni puternice au fortat navele sa-si modifice traseul spre coastele finlandeze, unde, in cele din urma, Hanneke Wrome s-a scufundat. Cealalta nava a reusit sa ajunga insa la destinatie. Institutul national de arheologie din Finlanda planuieste sa studieze epava mai in amanunt in aceasta vara, potrivit presei internationale.

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!