AcasăSANATATEEvacuare de urgență la Spitalele Malaxa și Sf. Ioan din Capitală. Toți...

Evacuare de urgență la Spitalele Malaxa și Sf. Ioan din Capitală. Toți pacienții au fost externați – VIDEO

spitalul malaxaEvacuare de urgență la Spitalele Malaxa și Sf. Ioan din Capitală. Toți pacienții au fost externați - VIDEO

Criza locurile Covid din secțiile ATI a determinat autoritățile să transforme două spitale din Capitală în unități exclusiv COVID. Este vorba despre spitalele Malaxa și Sf. ioan, care au început deja să fie evacuate, pentru a face loc bolnavilor infectați cu coronavirus.

Avalanșa de infectări din valul 4 al pandemiei copleșește din nou sistemul sanitar românesc. Prin urmare, se încearcă identificarea de noi soluții pentru a depăși această situație dramatică.

O măsură adoptată de Ministerul Sănătății este de a transforma spitale în unitîți exclusiv Covid. De altfel, toţi pacienţii de la spitalele „Malaxa” şi „Sfântul Ioan” vor fi externaţi joi. Locul lor va fi luat de pacienți Covid.

Pacienții de la Malaxa și Sf. Ioan, externați de urgență

La „Sfântul Ioan” au început externările încă de miercuri. Au fost deja externați 37, în zona verde mai sunt 162, care urmează fie să fie externați, fie să fie transferați în alte spitale în funcție de decizia medicului care le urmărește starea de sănătate, potrivit Digi24. Cei mai mulți sunt pacienți de la Secția de Chirurgie.

Din Maternitatea Bucur, care ține tot de „Sfântul Ioan”, au fost deja externate șase paciente. Acolo mai sunt 55 de paciente. Cele care urmează să nască vor fi transferate în alte maternități care sunt non-Covid. În prezent, Spitalul „Sfântul Ioan” e spital mixt, acolo fiind tratate și cazuri de Covid, și cazuri non-Covid.

Specialiștii preconizează la mijlocul lunii octombrie vârful valului 4 – atunci se vor înregistra și 20.000 de cazuri pe zi. În acest context, trebuie găsite soluții pentru cei care ajung în stare gravă la spital, spune ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

author avatar
Andreea Vlad
565 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger