DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Revolutie la DNA! Se schimba tot!

Revolutie la DNA! Se schimba tot!

Autor:

In toata aceasta isterie generalizata care a cuprins care a cuprins Justitia, iata ca un procuror scoate la inaintare un proiect de-a dreptul revolutionar. Iar surpriza este cu atat mai mare cu cat deschizatorul de drumuri este Marius Bulancea, nimeni altul decat procurorul proaspat nominalizat pentru a prelua sefia Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

 

bulancea Revolutie la DNA! Se schimba tot!

Procurorul Marius Bulancea propune un proiect socant

Cel care, in timp ce alti colegi continua sa bata campii propunand „radicalizari” tot mai intense ale atitudinii magistratilor fata de „clientii” Justitiei, are taria de caracter de a recunoaste, in proiectul sau cu care urmeaza sa castige increderea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, ca trebuie neaparat ca procurorii sa fie specializati in anumite domenii de activitate. Demers pe cat de revolutionar, pe atat de logic, cel putin daca vrem sa ne asteptam cu adevarat la „cresterea eficientei investigatiilor”.

Ca la Politie

retinere Revolutie la DNA! Se schimba tot!

Detasarea ofiterilor de politie judiciară poate înceta dacă acestia nu corespund profesional

Este de neconceput ca, de exemplu, un politist de la Ordine Publica sa investigheze un caz de infractionalitate economica. Si asta pentru ca oamenii sunt specializati pe diverse domenii de cativitate. Lucru care, in schimb, nu se petrece si in „ograda” procurorilor, cu toate ca este imposibil ca un anchetator, fie el cat de capabil, sa se priceapa chiar la toate! Iar daca nimeni nu a indraznit sa atinga acest subiect sensibil pana acum, iata ca „socul” vine chiar de la un procuror. Propus sa devina procuror sef la cea mai activa sectie din cadrul DNA, Bulancea iese la bataie cu proiectul mult asteptat, prin care cere ca procurorii, dar si ofiterii de politie judiciara cu care acestia lucreaza,  sa fie specializati in diverse domenii. Astfel, ar urma ca doar cei cu cunostinte temeinice in domeniu sa conduca, de exemplu, investigatiile strict financiare. De asemenea, o alta mare noutate a proiectului public al procurorului „revolutionar” este sa poata inceta detasarea ofiterilor de politie judiciara de pe langa DNA, atunci cand acestia nu se ridica la standardele de activitate asteptate. Practic, ceea ce cere toata lumea pentru a nu mai exista suspiciuni privind capacitatea profesionala a unor anchetatori, dar nimeni nu a indraznit pana acum sa transpuna si in practica.


1 Comentariu la Revolutie la DNA! Se schimba tot!

  1. AMERICANUL

    Cei care au MOSIT infiintarea PNA, care a fost redenumit DNA din “considerente stiintifice comuniste” stropite cu tarie, cunosc cum s-a pus TEMELIA si cum s-a CONSTRUIT aceasta structura judiciara. Intre tarile UE mai exista PNA doar in SPANIA unde este o structura centrala care are un efectiv de personal de doar 50 de judiciaristi -procurori si politisti- cu eficienta deosebita in combaterea MARILOR CORUPTI (din Parlament, Guvern, Administratie centrala si Structurile judiciare SUPERIOARE). IN ROMANIA HOTIA A FOST SI RAMANE MAI MARE DECAT IN SPANIA sau ITALIA unde combaterea coruptiei este FACUTA la un loc cu cea de crima organizata. La constituirea PNA-lui mafia care a capturat Ro in urma loviturii de stat din dec 1989 si-a plasat la conducere oamenii sai iar lucratorii (procurori si politisti in numele carora au fost si pompieri, jandarmi, graniceri, spp-isti etc) fara nr cca 600 au fost recrutati tot de mafia in cauza dar contra unor sume in valuta gen 10.000 de euro (unii au facut imprumuturi la banci) pe care era normal ca trebuiau recuperati, batalia a fost si este mare pentru SPORUL mare la salariu care se acorda .Structurile DNA SE REGASESC IN TOATE JUDETELE si aceastea negociaza cu administratiile SI STRUCTURILE teritoriale ALE STATULUI tot felul de HOTII. Din 1990 si pana in prezent nici o institutie publica a statului INCEPAND CU PARLAMENTUL nu are un STATUT care sa-i permita sa desfasoare activitati eficiente in interesu general ci numai de grup , individual sau al MAFIEI. La fel se intampla si cu entitatile juridice private.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 18-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!