Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Business » Pe cine ajuta cu adevarat legea conversiei

Pe cine ajuta cu adevarat legea conversiei

Autor:

BNR face un anunt-bomba: Printre imprumutatii de nevoie in franci elvetieni se numara si cateva zeci de cetateni care au luat credite groase pentru a investi in alte afaceri. Oare acestia trebuie sa beneficieze la randul lor de legea conversiei creditelor?

 

franci.5y3t7n2f8r Pe cine ajuta cu adevarat legea conversiei

Speculantii momentului se scot pe carca amaratilor

Dan Suciu, purtatorul de cuvant al BNR, a declarat ca 40 de clienti au luat 45 de credite de peste un milion de franci, iar alti 201 clienti au luat credite cu valoarea cuprinsa intre jumatate de milion si un milion de franci elvetieni. Numarul total de clienti cu credite in franci elvetieni este de 51.334, iar soldul total al creditelor este de 5,6 miliarde lei. Premierul Ciolos a anuntat ca Guvernul ataca la CCR Legea reconversiei creditelor in franci elvetieni, pentru a proteja persoanele care si-au luat case in moneda elvetiana, si nu pe speculatori.

Baietii destepti ai creditelor in CHF

Asa cum a fost votata legea in Parlament, fara o suma limita, si speculatorii – 40 cu credite de peste 1 milion de franci si 201 cu credite intre o jumatate de milion si 1 milion de franci – beneficiaza de conversie. Eugen Radulescu, seful Directiei stabilitate financiara din BNR, a afirmat, pe Facebook, ca printre viitorii beneficiari ai legii conversiei creditelor in franci elvetieni se numara o persoana care a luat un milion de euro ca sa cumpere actiuni la Transelectrica. Potrivit BNR, 40 de persoane au luat credite de peste un milion de franci elvetieni si vor putea beneficia de legea conversiei.

O decizie

“In intelepciunea lor, politicienii au si explicat asta (si au votat unanim!!!) pentru ca bancile i-au inselat pe clienti, nu le-au spus destul despre riscul valutar, si de aceea trebuie pedepsite – inclusiv pentru creditele de, sa spunem, un milion de franci, pentru a cumpara actiuni la Transelectrica. Bietul client a fost inselat de banca, nu-i asa, veroasa”,  arata Eugen Radulescu intr-un comentariu pe Facebook. Parlamentul a adoptat saptamana trecuta legea care prevede posibilitatea convertirii creditelor in franci elvetieni la cursul de la data acordarii, iar Guvernul a atacat-o la CCR, tocmai pentru a-i proteja pe oamenii care isi risca acum veniturile lunare speculatori. Sa vedem ce le iese.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!