Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Business » Noi tarife la roaming din aceasta vara

Noi tarife la roaming din aceasta vara

Autor:

Romanii care calatoresc in aceasta vara in statele UE vor plati tarife mai mici la roaming pentru apeluri si utilizarea internetului. Comisia Europeana a anuntat ca, peste doi ani, tarifele pentru roaming vor fi anulate.

 

roaming mobil Noi tarife la roaming din aceasta vara

Romanii aflati in strainatate vor achita cel mult 19 eurocenti/minut pentru un apel catre Romania

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a precizat, ieri, care sunt tarifele maximale pentru cei care calatoresc vara aceasta in spatiul Uniunii Europene si folosesc serviciile de telefonie si internet mobil in roaming. Astfel, romanii vor plati maximum 0,19 euro/minut (fara TVA) pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut (fara TVA) pentru primirea unui apel si cel mult 0,06 euro (fara TVA) pentru trimiterea unui mesaj (SMS). Pentru acces la internet vor fi taxati cu maximum 0,20 euro/MB (fara TVA). Pentru calatoriile in afara UE, ANCOM recomanda utilizatorilor sa verifice tarifele stabilite de fiecare operator pentru tarile pe care le vor vizita, costurile putand fi cu mult mai mari decat cele reglementate in spatiul comunitar.

Trafic in crestere

Cele mai recente statistici ANCOM arata ca, odata cu etapa de scadere a tarifelor de roaming reglementate in interiorul UE, aplicabila incepand cu 1 iulie 2014, traficul de voce in roaming a inregistrat pe parcursul anului 2014 o crestere de 53%, in timp ce traficul de mesaje SMS trimise in roaming a inregistrat o crestere de 10%. Durata medie a unui apel efectuat in roaming a fost de doua minute si 24 de secunde, iar a unui apel primit in roaming, de trei minute si 16 secunde. De asemenea, si consumul serviciilor de date in roaming a cunoscut o crestere foarte mare, de aproape sase ori, de la 34.000 GB in 2013 la 202.000 GB in 2014. Traficul de voce si de date va creste insa mult mai mult, deoarece Comisia Europeana, Parlamentul European si Consiliul UE au adoptat, ieri, un acord de eliminare a tarifelor de roaming din vara anului 2017.

     

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-06-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!