Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Business » Legalizarea bacsisului favorizeaza spalarea de bani

Legalizarea bacsisului favorizeaza spalarea de bani

Autor:

Intreprinzatorii tracasati de controalele dese ale Fiscului vor fi aparati de Avocatul Antreprenorilor, care isi asuma rolul de a-i reprezenta in fata abuzurilor legislative si administrative, de a cere legi corecte, birocratie redusa si functionari respectuosi si corecti  si care sa actioneze preventiv, nu represiv, ca in present.

 

club de noapte 2 Legalizarea bacsisului favorizeaza spalarea de bani

Sebastian Bodu suspecteaza ca veniturile din evaziune pot fi spalate prin evidentierea ca bacsis in cluburile de noapte

Fostul sef al ANAF, Sebastian Bodu, a anuntat infiintarea asociatiei Avocatul Antreprenorilor,  pentru a veni in sprijinul firmelor agresate efectiv de atitudinea represiva a agentilor Fiscului. Bodu sustine ca actuala legislatie privind casele de marcat electronice reprezinta un abuz  fara margini la adresa mediului de afaceri, in general, si la adresa antreprenorilor, in particular, iar asa-numita ordonanta a bacsisului are o serie de prevederi care incalca actuala Constitutie.

Militienii Fiscului vegheaza si ne „ocroteaza”

SEBASTIAN BODU FANE 2 Legalizarea bacsisului favorizeaza spalarea de bani

Sebastian Bodu

Bodu considera ca sanctionarea agentilor economici pentru sumele gasite in casa de marcat, in plus sau in minus fata de valoarea bonurilor fiscale emise tine de o mentalitate comunista, cand statul era unicul proprietar al tuturor unitatilor comerciale. „A prezuma ca aceste diferente de bani sunt rezultatul unei evaziuni fiscale prin neemiterea de bonuri fiscale este, de asemenea, abuziv, deoarece o contraventie, la fel ca o infractiune, trebuie dovedita, neputand fi prezumata. Altfel spus, vanzarea fara bon fiscal este o contraventie ce trebuie probata”, a precizat Bodu. El a mentionat ca si confiscarea sumelor de bani din diferentele pozitive constituie un abuz, o intoarce la vremurile Militiei economice, o incalcare a prezumtiei constitutionale de dobandire licita a averii. Aceasta deoarece, in prezent, confiscarea poate fi dispusa numai de instanta de judecata. Dar cea mai evidenta incalcare a Constitutiei (vezi egalitatea in fata legilor) o reprezinta modalitatea prin care statul profita de o firma cand ii ofera posibilitatea de a scapa de suspendarea activitatii daca plateste echivalentul a de zece ori amenda. Daca patronul cere in instanta anularea procesului verbal intocmit de Fisc, iar judecatorul admite cererea, ANAF nu este obligata sa returneze banii luati. Cu alte cuvinte, ANAF nu se supune hotararilor judecatoresti, deci nu raspunde in fata legii.

Mari probleme pentru patroni si stat

Fostul sef al ANAF avertizeaza ca, pe langa aceste abuzuri, legalizarea bacsisului genereaza o serie de probleme, in special pentru patroni, dar si pentru stat, care a deschis, practic, o poarta pentru evaziune:

– sanctionarea antreprenorilor pentru greselile sau chiar actele intentionate ale angajatilor gasiti de organul de control cu sume neinregistrate in registrul de bani personali;

– posibilitatea unor agenti economici de genul cluburilor de noapte de a spala bani, introducandu-i in circuitul economic fiscalizati sub forma de bacsis;

– cresterea costurilor agentilor economici care vand marfuri sau presteaza servicii la domiciliu, prin faptul ca vor trebui sa achizitioneze case de marcat mobile pentru bacsisurile primite, iar dupa ce va intra in vigoare obligatia conectarii caselor de marcat la ANAF nu le vor mai putea utiliza.

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!