Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Business » Justitia a confirmat trucarea licitatiilor la Transgaz

Justitia a confirmat trucarea licitatiilor la Transgaz

Autor:

Consiliul Concurentei a descoperit ca anumite licitatii organizate de Transgaz au fost trucate si a amendat  firmele incriminate, dar acestea au contestat in instanta sanctiunile. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a confirmat deciziile Consiliului Concurentei.

 

TRansgaz 2 Justitia a confirmat trucarea licitatiilor la Transgaz

Seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu suspecteaza ca si alte licitatii initiate de Transgaz au fost trucate

Consiliul Concurentei a sanctionat, in 2012, companiile Condmag si Inspet pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale constand in participarea cu oferte trucate la procedura de achizitie publica „Racord gaze naturale Butimanu-Brazi pentru alimentarea cu gaze a centralei de Cogenerare Brazi”,  organizata de Transgaz in anul 2009. Condmag a fost sanctionata cu amenda de peste 4,5 milijoane de lei (4% din cifra de afaceri realizata in 2011.), iar Inspet, cu peste 7,2 milioane de lei (4% din cifra de afaceri dinb 2011). Companiile sanctionate s-au adresat justitiei, dar Curtea de Apel Bucuresti a mentinut decizia Consiliului Concurentei, motiv pentru care cele doua companii au formulat recursuri la ICCJ, care, insa, le-a respins ca nefondate.

Bogdan Chiritoiu Justitia a confirmat trucarea licitatiilor la Transgaz

Bogdan Chiritoiu

Istoria s-ar putea incheia aici, insa Consiliul Concurentei a mai declansat, anul trecut, o alta investigatie in acelasi domeniu, prin inspectii inopinate la sediile a 13 companii (printre care si la Condmag si Inspet) participante la unele proceduri de achizitie publica organizate de Transgaz Medias in 2011. Firmele in cauza sunt suspectate ca ar fi trucat licitatii initiate de transportatorul de gaze si pot fi amendate cu pana la 10% din cifra de afaceri.

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!