Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Business » Cum va feriti de tepele date de asiguratori la RCA

Cum va feriti de tepele date de asiguratori la RCA

Autor:

Numerosi platitori de RCA se plang ca intampina mari probleme, intarzieri si chiar tepe din partea asiguratorilor, cand incearca sa-si recupereze paguba in urma unui accident auto. Chiar si proprietarii auto care nu au asigurare auto, dar sunt accidentati de o masina cu polita valabila, trebuie sa stie ca au drepturi si nu trebuie sa cedeze abuzurilor unor firme de asigurari.

 

tamponare masini Cum va feriti de tepele date de asiguratori la RCA

Cristian Muntean recomanda ca, in caz de despagubiri RCA, sa nu cedati pretentiilor asiguratorilor

Presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean, ne-a declarat ca proprietarii auto au la dispozitie o serie de solutii legale prin care sa tina piept abuzurilor venite din partea unor asiguratori. Portalul Reclama-i.ro ofera numeroase sugestii pentru soferii care, in urma unor accidente auto, se vad nevoiti sa apeleze la serviciile firmelor de la care au achizitionat polita RCA. Daca masina voastra a fost implicata intr-un accident provocat de un alt sofer si, automat, trebuie sa va reparati masina  pe RCA-ul respectivului proprietar auto, nu sunteti obligati sa mergeti la sediul asiguratorului pentru a constata dauna.

Cristian Muntean ASSAI 11 Cum va feriti de tepele date de asiguratori la RCA

Cristian Muntean

Asiguratorul trebuie sa se deplaseze la masina avariata. In cazul unui accident solutionat pe cale amiabila actele necesare deschiderii dosarului de dauna sunt:

–         formular amiabil completat corect,

–         copie dupa tichetul RCA al masinii „vinovate”,

–         copie dupa taloanele masinii „vinovate” si al masinii „victima”,

–         copie dupa permisul soferului vinovat

Iata cateva ponturi pentru a evita tepele date defirmele de asigurari:

–         asiguratorul nu poate ridica nicidecum conditia ca masina sa fie inregistrata la circa financiara. Aceasta este o problema de competenta Fiscului, nu a asiguratorului;

–         asiguratorul nu poate refuza plata pe RCA pe motiv ca masina „victima” nu are la randul ei asigurare valabila. Aceasta este o problema de competenta politiei si nu a asiguratorului;

–         in cazul unui accident solutionat de parti la politie, deci nu pe cale amiabila, toate actele necesare (talon, permis, buletin, copii dupa tichetele RCA) vor fi necesare doar la organul de ordine publica. Asiguratorul nu poate obstructiona demararea dosarului de dauna pe motiv ca nu are copii dupa talonul si permisul masinii si soferului „victima”.

–         asiguratorul nu va poate obliga sa mergeti la un service anume pentru a va repara masina in cuantumul politei RCA, dar trebuie ca service-ul sa fie autorizat RAR.

–          nu negociati cu asiguratorul daca o piesa se poate repara sau necesita inlocuirea, acest lucru fiind exclusiv de competenta unui service auto autorizat;

–         asiguratorul este obligat sa plateasca despagubirea – indiferent ca reparatia a fost facuta in regie proprie, la un service agreat de asigurator sau nu – cel tarziu in a unsprezecea zi de la depunerea cererii de despagubire.

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!