Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Business » CEC Bank, acuzata de reclama inselatoare

CEC Bank, acuzata de reclama inselatoare

Autor:

Asociatia Proiect Urban sustine ca  videoclipul de promovare a imaginii CEC Bank este de natura sa induca in eroare publicul, prin animarea unei fotografii a lui Constantin Brancusi si adaugarea unei voci care nu apartine  marelui sculptor.

 

p 6 Brancusi real CEC Bank, acuzata de reclama inselatoare

Constantin Brancusi

Proiect Urban a inaintat o adresa in acest sens catrre Consiliul National al Audiovizualului si semnaleaza ca, pentru a marca implinirea a 150 de ani de la infiintarea CEC Bank – conducerea acestei institutii financiare a comandat un videoclip. Toate bune, doar ca videoclipul, care alatura valoarea operelor celui mai mare sculptor al Romaniei cu aceea a CEC Bank (trebuia si institutia sa se revendice de la ceva, cineva…) mistifica, pe ici pe colo, adevarul istoric. Potrivit Proiect Urban, in videoclip s-a generat in mod artificial o imagine a sculptorului si s-au creat miscari, ticuri si mimica lui Constatin Brancusi, prin animarea acelei imagini statice arhicunoscute (Brancusi in atelier), utilizand un actor profesionist.

p 6 Brancusi actor CEC Bank, acuzata de reclama inselatoare

Brancusi a fost „inviat” de un actor in clipul CEC Bank

Identitatea lui Brancusi este mistificata si prin atribuirea unei voci care nu apartine marelui sculptor, deoarece , potrivit  reprezentantilor Proiect Urban, nici timbrul, nici intonatia nu-i apartin lui Brancusi. In consecinta, asociatia cere retragerea acestui asa-zis film documentar si sanctionarea CEC Bank de catre CNA.

 

 

     

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-01-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!