Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Business » ASSAI: Misu Negritoiu protejeaza asiguratorii in dauna cetatenilor

ASSAI: Misu Negritoiu protejeaza asiguratorii in dauna cetatenilor

Autor:

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) cere  demiterea presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, legiferarea corpului evaluatorilor independenti si incetarea lobby-ului in favoarea asiguratorilor si defavoarea consumatorilor de produse din domeniul asigurarilor.

 

Misu Negritoiu crop lat ASSAI: Misu Negritoiu protejeaza asiguratorii in dauna cetatenilor

Pagubitii RCA cer demiterea lui Misu Negritoiu

Presedintele ASSAI, Cristian Muntean, a anuntat , ieri, ca asociatia pe care o conduce, impreuna cu mai multe organizatii pentru protectia consumatorului si din transporturi organizeaza, in 29 aprilie, un miting in fata Palatului Parlamentului si sediului ASF. Alaturi de ei sunt asteptati, incepand de la ora 10.00,  sute de soferi, iar principale revendicari ale protestatarilor sunt:

protest ASF 2 dec 2014 crop ASSAI: Misu Negritoiu protejeaza asiguratorii in dauna cetatenilor1.         Legiferarea de urgenta a Corpului Expertilor si Evaluatorilor Tehnici Independenti (CEETAR). Proiectul de lege este in beneficiul celor peste cinci milioane de proprietari de autovehicule din Romania, sistemul functionand cu succes de mai bine de 15 ani in tari din vestul Europei.

2.         Demiterea presedintelui ASF, Misu Negritoiu, despre care Cristian Muntean sustine ca este „cel mai nociv presedinte pe care l-au avut vreodata ASF si CSA”. Conform ASSAI, Negritoiu ar proteja fatis interesele financiare ale corporatiilor din piata de asigurari in detrimentul milioanelor de asigurati romani.

3.         Oprirea demersurilor de lobby ale unor parlamentari, in frunte cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in favoarea societatilor de asigurari. „Acestora le reamintim ca au fost alesi pentru a reprezenta interesele cetatenilor acestei tari si nu interesele financiare ale unor corporatii financiare cu care au relatii nepotrivite”, a mentionat Muntean.

4.         Abrogarea normei recent adoptate de ASF privind reclamatiile, despre care ASSAI sustine ca protejeaza firmele de asigurari in defavoarea clientilor acestora.

5.         Abrogarea de urgenta a recent adoptatei norme RCA, care permite reducerea despagubirilor cu 30-50% in cazul daunelor majore.

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!