Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Business » Afla ce impozite trebuie sa platesti dupa noul Cod fiscal

Afla ce impozite trebuie sa platesti dupa noul Cod fiscal

Autor:

Guvernul a modificat si completat normele de aplicare ale Codului fiscal, pentru abordarea mai facila a legislatiei fiscale, prin clarificarea normelor de aplicare. Sa speram ca asa va fi.

 

Afla ce impozite Afla ce impozite trebuie sa platesti dupa noul Cod fiscal

In cazul cladirilor mixte si care nu cheltuie pe utilitati pentru proprietar se datoreaza numai impozitul pe ”proprietati utilizate in scop rezidential”

“Au fost completate prevederile referitoare la depunerea declaratiilor de catre persoanele fizice care au in proprietate cladiri cu destinatie mixta sau nerezidentiala. In cazul persoanelor care au in proprietate cladiri cu destinatie mixta pentru care suprafetele folosite in scop rezidential si cele folosite in scop nerezidential nu pot fi evidentiate distinct, daca proprietarul depune declaratia privind destinatia mixta a cladirii, insotita de o declaratie pe propria raspundere prin care se atesta faptul ca “nici una din cheltuielile cu utilitatile nu este inregistrata in sarcina persoanei care desfasoara activitatea economica” se va datora impozitul pe proprietati utilizate in scop rezidential. Prin cheltuieli cu utilitatile se inteleg cheltuieli comune aferente imobilului, energia electrica, gaze naturale, termoficare, apa, canalizare”, a spus purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu. In ceea ce priveste impozitul pe cladiri, s-au adus lamuriri privind ”ultima valoare impozabila inregistrata in evidentele fiscale”, precizandu-se ca nu mai este necesara depunerea rapoartelor de evaluare in cazul rapoartelor de reevaluare intocmite in intervalul 2013-2014 si inregistrate in situatiile financiare in aceeasi perioada. Totodata, a fost detaliata modalitatea acordarii scutirii de impozit pe cladiri/terenuri, specificandu-se faptul ca scutirea de impozit se acorda corespunzator cotei-parti din dreptul de proprietate asupra cladirii/. In cazul mijloacelor de transport, au fost detaliate prevederile privind regimul actului de instrainare/dobandire in diferite cazuri de instrainare a unui mijloc de transport. Referitor la “Impozitul pe venit”, au fost detaliate reglementarile cu privire la excluderea de la evaluare a avantajelor sub forma utilizarii in scop personal a vehiculelor pentru care cheltuielile sunt deductibile in cota de 50%.

 

Guvernul a modificat si completat normele de aplicare ale Codului fiscal, pentru abordarea mai facila a legislatiei fiscale, prin clarificarea normelor de aplicare. Sa speram ca asa va fi.

“Au fost completate prevederile referitoare la depunerea declaratiilor de catre persoanele fizice care au in proprietate cladiri cu destinatie mixta sau nerezidentiala. In cazul persoanelor care au in proprietate cladiri cu destinatie mixta pentru care suprafetele folosite in scop rezidential si cele folosite in scop nerezidential nu pot fi evidentiate distinct, daca proprietarul depune declaratia privind destinatia mixta a cladirii, insotita de o declaratie pe propria raspundere prin care se atesta faptul ca “nici una din cheltuielile cu utilitatile nu este inregistrata in sarcina persoanei care desfasoara activitatea economica” se va datora impozitul pe proprietati utilizate in scop rezidential. Prin cheltuieli cu utilitatile se inteleg cheltuieli comune aferente imobilului, energia electrica, gaze naturale, termoficare, apa, canalizare”, a spus purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu. In ceea ce priveste impozitul pe cladiri, s-au adus lamuriri privind ”ultima valoare impozabila inregistrata in evidentele fiscale”, precizandu-se ca nu mai este necesara depunerea rapoartelor de evaluare in cazul rapoartelor de reevaluare intocmite in intervalul 2013-2014 si inregistrate in situatiile financiare in aceeasi perioada. Totodata, a fost detaliata modalitatea acordarii scutirii de impozit pe cladiri/terenuri, specificandu-se faptul ca scutirea de impozit se acorda corespunzator cotei-parti din dreptul de proprietate asupra cladirii/. In cazul mijloacelor de transport, au fost detaliate prevederile privind regimul actului de instrainare/dobandire in diferite cazuri de instrainare a unui mijloc de transport. Referitor la “Impozitul pe venit”, au fost detaliate reglementarile cu privire la excluderea de la evaluare a avantajelor sub forma utilizarii in scop personal a vehiculelor pentru care cheltuielile sunt deductibile in cota de 50%.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-11-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!