Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Business » Aberatie fiscala: Bacsisul pentru pizza, dus la firma cu taxiul

Aberatie fiscala: Bacsisul pentru pizza, dus la firma cu taxiul

Autor:

Ministrul Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici, sustine ca in cazul livrarilor de bunuri la domiciliu, bacsisul trebuie dus la firma prestatoare. Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu a procedat astfel, dar a platit, in final, 65 de lei pentru o pizza de 25 de lei.

 

Sebastian Lazaroiu 2 Aberatie fiscala: Bacsisul pentru pizza, dus la firma cu taxiul

Lazaroiu (foto) s-a ales cu paguba dupa ce a urmat sfatul ministrului Eugen Orlando Teodorovici

Ministrul Eugen Orlando Teodorovici a fost prins usor „in corzi” de presa, care a vrut sa afle cum procedeaza o persoana care comanda o pizza la domiciliu si vrea sa lase bacsis angajatului. „Daca doriti sa lasati un bacsis, mergeti la unitatea respectiva, iar acolo, pe casa, bate bonul fiscal, bacsisul respectiv, si asta este. Sau cu taxiul, vreti sa ma intrebati si de taxiuri, daca mergeti cu taxi?”, a spus nonsalant ministrul Finantelor, in lipsa unui raspuns argumentat (nu ca ar fi avut asa ceva, deoarece legea nu prevede o astfel de situatie!).

O lege proasta genereaza incurcaturi

Eugen orlando Teodorovici Aberatie fiscala: Bacsisul pentru pizza, dus la firma cu taxiul

Eugen Orlando Teodorovici

Intr-o postare pe Facebook, fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu a descris situatiile prin care a trecut, dupa ce a urmat sfatul lui Teodorovici. „Mi-am propus sa testez pe bune masurile lui Orlando. Am sunat la pizza. A venit cam in 50 de minute. I-am dat baiatului 25 de lei pentru pizza si 5 lei sa aiba bani de buzunar. I-am zis «trebuie sa-mi dai bon pentru astia 5 lei si ministrul Finantelor zice ca trebuie sa vin cu tine la firma». Rade. Eu ii zic ca e treaba serioasa, vreau sa merg la firma sa-mi dea bonul ca ne leaga astia pe amandoi. Iau un taxi”, a spus Lazaroiu. El a povestit ca a pornit cu taxiul, iar la sosirea la destinatie a vrut sa lase si taximetristului bacsis, dar tot cu bon fiscal, iar omul i-a spus ca, pentru aceasta, trebuie sa mearga la firma. Lazaroiu i-a cerut sa-l astepte la pizzerie, unde a lasat bacsisul de cinci lei si a primit bon fiscal, apoi a mers cu taximetristul la patronul acestuia, care i-a eliberat chitanta. In final, fostul consilier prezidential a ajuns acasa si a facut cateva calcule. „Drumul cu totul a costat 35 de lei. Au trecut doua ore de cand am comandat pizza. Mananc o pizza rece de 65 de lei”, a constatat Lazaroiu. Intre timp, Teodorovici a „carmit-o”, precizand ca bacsisul in astfel de situatii trebuie dus de angajat la sediu si batut in casierie. Si cum ajunge bonul fiscal la client?

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!