Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Ziarici procurori si ziarici oameni de stiinta

Ziarici procurori si ziarici oameni de stiinta

Autor:

Cu ziaricii mai procurori decat procurorii insisi eram obisnuiti. Dar cand ziaricii se substituie oamenilor de stiinta ajungem la cutremurul Moise Guran.

 

Am o groaza de intamplari cu ziaricii-medici. Unul a scris ca nu stiu ce vedeta s-a lovit la un turloi si “a fost tratata cu rezonanta magnetica”. Altul a dedicat un reportaj unui fotbalagiu, care “a facut o alunecare pe un teren de iarba sintetica si a luat stafilococul auriu de pe suprafata de joc”. Pe intelesul ziaricilor, stafilococul auriu il iei daca-ti bagi un deget in fundul de unde-ti vine inspiratia si pe urma-l duci la nasul afectat de o rana deschisa. Despre mamutul lui Tolontan, care ii iradia pe vestitorii democratiei din Piata Victoriei, stiti. Tolontan are scuza ca a declansat multe anchete si ca e talentat. In urma cu 20 si ceva de ani, cand a parasit “Gazeta Sporturilor” (aia veche) fiindca nu i s-a publicat o ancheta, Ioan Chirila l-a intrebat chiar asa: “cum sa pleci de la un ziar pentru ca nu ti-a publicat o ancheta?”. Corect. Cat valoreaza o ancheta pentru un om talentat? Nimic.

Ultimul grandios de pe lista oamenilor de stiinta este Moise Profetul, care a zgaltait internetul. El se incurca in calculatorul ala clasic, solar, de smenar, cu care socotea cursul valutar, dar le vinde zbarnaitori care anticipeaza zguduieli tinerilor frumosi si liberi cu biblioteca pe net. Daca un cutremur ar avea 10 grade, l-ar arunca pe Moise de pe internet direct pe Intercontinental si de acolo pe malul Marii Negre. Dar pe plaja din Sinaia, nu pe plaja din Mamaia, unde-ar creste Himalaya. Moise, incaleca, baiatule, pe Crucea de pe Caraiman si navigheaza pe un afluent (foarte influent!) al Dunarii pana pe Schaffhausen, ca sa-i ajuti pe falitii tai, care au credite in franci elvetieni!    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!