Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Vine Clujul sa reziste, la Bucureşti

Vine Clujul sa reziste, la Bucureşti

Autor:

Manevrele din PSD sunt nişte ocluzii politice marca Dragnea şi nu prea contează. Semnificativ mi se pare că la mitingul Rezist de peste câteva zile se va revărsa şi Clujul, în Piaţa Victoriei. Periculos şi neînduplecat oraş! Gigi Becali mai avea puțin şi-l cumpara pe tot, când a trimis valiza.

 

Liderii haştagieni de acolo sunt la fel de pregătiţi ca legendarul lor senatorache Goţiu. Au anunţat că vin la Bucureşti ca să apere libertatea. E bine, e foarte bine şi ar fi chiar minunat dacă le-ar spune cineva că la mitingurile Rezist este apărată puşcaria. Eu mă bucur că organizatorii Rezist nu se grăbesc. Ei nu sunt fraieri, să organizeze miting atunci când e vremea ca de Paşti. Ei aşteaptă frigul, sunt inteligenţi. Eroismul se însoţește cu extremismul meteo. Altfel, manifestaţiile sunt pe deplin justificate.  Aceşti anticomunişti (care n-au avut de-a face în vieţile lor cu comuniştii şi îi confundă cu oamenii bogaţi) militează pentru legi crunte. Fără să ştie că legile sunt crunte in dictaturi, nu in democraţii. Şi fara sa inţeleaga ca, in Romania, cel puţin in sudul ei, se va lucra intotrdeauna dupa randuielile ortodoxiei latino – orientale. Combinageala e urata? Bine. Dar pe ei ii deranjeaza doar atunci cand combina romanul cu romanul. Iar faza ideala, din punctul lor de vedere, e sa combine strainezul cu banca, iar romanul, in cel mai bun caz, sa se uite. Fiindca, in cel mai rau caz (cazul dorit de tefelişti), romanul se duce la puşcarie. Haştagienii Rezist sunt delicioşi şi in ceea ce priveşte banca. Oamenii işi iubesc camatarul. Le-aş recomanda sa citeasca bucata despre camatarul Bica Jumate, din “Groapa”. Oricum, eu le doresc sa supravieţuiasca frumoaselor credite pe care le-au facut.

Aş fi curios daca pesediştii europeni de la Cluj, eminenţele din celebrul “Grup de la Cluj”, susţin protestele. Nu m-aş mira. Vasile Dancu, daca aţi uitat, a fost vicepremier in guvernul tehnocrat. Dar ce n-a fost! Tot el conduce şi Federaţia de Fotbal. Pentru Vasile Dancu, “mai mult ca perfectul” ar trebui mutat din gramatica in politica. Se pricepe la orice, ştie şi cu internetul, cred ca-i apreciaza şi pe It-iştii care nu platesc impozite. Nea Vasile Somnifer are revoluţia tehnica in el. A uitat ca, atunci cand a vazut primul televizor, tragea de capacul din spate, ca sa-l scoata pe Dan Spataru de-acolo.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!