Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » “Victor Becali ramane in puscarie pentru ca asa vor procurorii DNA”

“Victor Becali ramane in puscarie pentru ca asa vor procurorii DNA”

Autor:

“Desi indeplineste conditiile de eliberare, Victor Becali ramane in inchisoare pentru ca asa vor procurorii DNA”.

 

Acest titlu legat de un abuz tipic inertiei staliniste nu-mi apartine. E din “Cotidianul” de luni, 21 august. Sa incepem zguduitoarea lectura! “Simpla contestatie formulata de procurorul DNA a anulat intreg esafodajul juridic! (…) Conform unei practici care dainuie de decenii (comunistii, comunistii! – n.m), judecatorii Tribunalului Ilfov n-au mai tinut cont de dosarul intocmit de Comisia din cadrul Penitenciarului Jilava si au luat in calcul doar contestatia formala introdusa de procurorul DNA prezent la sedinta. (…) Cu alte cuvinte, intreg dosarul intocmit de comisia speciala din cadrul Penitenciarului Jilava a fost pur si simplu ignorat doar pentru ca procurorul DNA a formulat o contestatie! Cazul acesta este unul clasic ( un abuz, cumva un abuuuuz, insist, un abuuuuz, inca un abuuuuuuz al statului de drept? -n.m), caci avem in fata nu numai decizia Comisiei din penitenciar, ci chiar si sentinta Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti, prin care cererea de eliberare conditionata fusese admisa! (…) Sentinta Judecatoriei Sectorului 4 a fost desfiintata DOAR PENTRU CA PROCURORUL DNA A FORMULAT O SIMPLA CONTESTATIE! (…) ROLUL PROCURORULUI INTR-UN DOSAR INCETEAZA IN MOMENTUL PRONUNTARII UNEI SENTINTE DEFINITIVE DE CONDAMNARE! Din acel moment, procurorul nu mai are nici un contact cu detinutul si, din acest motiv, este absurda chiar si prezenta lui in sala de judecata, atunci cand se discuta eliberarea conditionata.(…) NORMELE EUROPENE spun ca eliberarea conditionata se face tinand cont EXCLUSIV de conduita condamnatului pe durata executarii pedepsei.(…) Din pacate, acest nou binom judecator – procuror nu tine cont de aceste precizari ale legiuitorului, configurate pe baza orientarilor europene”

Victor Becali n-a facut doua treimi, ci trei patrimi din pedeapsa. A platit si prejudiciul. De ce? Degeaba. Sunt gata sa inteleg ca exista o pofta mediatica de a murseca familia Becali, dar ma indoiesc ca aceasta poate fi satisfacuta prin exterminarea celui mai decent barbat din acest neam. In aceeasi ordine de idei, am o rugaminte, chiar o rugaminte, nu altceva. Domnule Gigi Becali, mai usor cu televizorul, ca nu spuneti nimic in favoarea dumneavoastra sau a familiei! Din contra, ii inraiti pe niste oameni si asa, si asa, gata, renunt la epitete!

Domnule Tolontan, ce parere aveti despre chestia asta? Si Victor Becali, si Cristi Borcea inca se mai afla acolo, in urma unei anchete foarte izbutite, pe care ati initiat-o in GSP, un prestigios ziar de numarat cornere si veacuri de parnaie. Haideti, domnule Tolontan, pronuntati-va, ca doar sunteti o instanta, cel putin morala! Sa stiti ca eu deja v-am pregatit marmura, pentru Statuia Justitiarului Roman!    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!