Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Urban Smart. Adica snob

Urban Smart. Adica snob

Autor:

Probabil stiti cum isi zic snobii. Urban Smart. Decat Urban Smart cu inchipuitii, mai bine Village (sau Vintage) Stupid pe cont propriu. Ca sa fii un snob Urban Smart trebuie sa te dai mare biciclist, sa folosesti adjectivul „fain” (nu „fine” englezesc, ci „faaaain”, ca in Ardeal) si sa anunti ca votezi intransigentii din categoria Monica Macovei. Cele trei urban sminteli, pe rand.

 

1. Biciclistii.  Am mai scris despre acesti panaramezi care se scarpina in cur cu saua de bicicleta, pe langa bisericile de pe Calea Victoriei. Nu ma intereseaza Urban Sparcaitii de 20-30 de ani. Eu am ce am cu Urban Smartologii de 40, 50 de ani. Zilele trecute, in timp ce ma chinuiam sa inaintez cu masina pe Calea Victoriei, l-am vazut pe un Urban Smartolog din liceul meu. Freca lantul si ghidonul pe banda din stanga, care a devenit proprietatea snobilor. L-am luat. „Nu ti-e rusine, ba, Turul Frantei? Prin ’87-’88 erai innebunit sa mergi la o bere la Cina, la Marul de Aur si la Doina, iar acum practici biciclismul sindical prin praful si fumul din Bucuresti?”. Mi-a zis ca sunt batran. Ihi, eu sunt batran, nu el e caraghios. Apropo de batranete. Lev Tolstoi scria, in „Sonata Kreutzer”, „fii in pas cu vremurile, dar nu deveni sclavul lor!”.

2.  Fain. In Sudul Romaniei, „fain” suna ca „bairam” la Cluj. Despre intelectualii bucuresteni care vorbesc cu „fain” am aceeasi parere ca despre interlopii ardeleni care folosesc odiosul termen de Ferentari „Bucale”, in sens de Bucuresti.

3. Monica Macovei. O voi vota pe Doamna de Fier(e) sau pe cine sustine ea atunci cand imi voi face vacantele la Vama Veche, alaturi de corporatisti si barbosi. Seara, Incoruptibila neamului se da fata de terasa, cu anturaj hippy, e gagica de gasca si de jazz, iar dimineata vrea sa bage lumea la parnaie. Victor Ponta si Elena Udrea sunt adversari, dar si el si ea au dreptate cand o caracterizeaza cum o caracterizeaza pe  Inclementa pisicoasa.

 


4 comentarii to Urban Smart. Adica snob

 1. Cristian

  Maestre,ai uitat Salonul Spaniol,Butoias si Lido…Nu e drept..
  Noi,cei de la Scoala nr.118-Vasile Alecsandri care apoi am sarit doar gardul la Liceul Nicolaie Balcescu(Sf.Sava acum) stim de ce…

 2. Lisandru

  Dedicație pentru IDIOTU de prian, să mă piș pe tine, sau ești una și aceași persoană cu bețivu – bâlbăit ?

  • Casandru

   Bã, Pulifrici, ce prian visezi aici, analfabetule?! Cît despre pisat, sã te pise cin’ te are, cã te-a fãcut Prost si mare. Limbricule! Întoarce-te în latrina de unde ai iesit, asta e paginā de culturã.

 3. Lisandru

  Bă casandru , a fost prian, dar l-au șters în pizda mă-tii. Bă ANALfabetule, decând gura mă-tii este asta pagină de cultură ?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!