Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Top Mari Romani: Brancoveanu, Eminescu, Soros

Top Mari Romani: Brancoveanu, Eminescu, Soros

Autor:

1989. Liiceanu – “Apel catre lichele”. Odangiii lui Ceausescu au fost lichele, dar cobzarii Elenei Udrea trebuie considerati intelectuali intransigenti. 2013. Liiceanu – “Dragul meu turnator”. Intr-o caramida de 418 pagini (denunt la denunt, costand 47 de lei), Liiceanu il injura pe un mosulete de la Facultatea de Filozofie, care l-a turnat la Securitate. Intre timp, batranului sarit bine de 80 de ani ii retezasera chirurgii boasele, iar Liiceanu exulta – “Dragul meu turnator a fost castrat!”. 2018. Patapievici isi ironizeaza rudele, care nu erau, in 1989, curajoase ca acest burete uscat al filozofiei, ci asteptau caderea Dictatorului “cu pusilanima prudenta.” Interesant. “Pusilanima prudenta” suna ca “pericol dangereux”. De vreo 15 ani va tot avertizez ca Patapievici este o broasca ruginita, de yala defecta, montata la usa vandalizata a culturii romane. In fine, Plesu, singurul tip (am gresit cu “tip”, trebuia sa scriu baietas) spiritual din tot clanul il mascareste de 30 de ani pe Aurelian Bondrea, stalp al nationalismului socialist si milionar pe carca invatamantului particular.

 

Dar sa vedeti ce s-a intamplat, cand “s-a spart” Securitatea! Adica a dat in primire, normal. In ultimii ani, Stegarul cu care au defilat  gedesistii era un Aurelian Bondrea mai Aurelian Bondrea decat Aurelian Bondrea. Se numeste Lucian Boia si functiona pe post de Demitizator – sef. I-a ras pe toti, de la Eminescu la voievozi. Ghinionul acestui Iorga distructiv a fost, cum scriam, ca “s-a spart” Securitatea. Potrivit materialelor – cu documente din arhive, cu tot – Lucian Boia ar fi fost “apologet al nationalism – socialismului ceausist”, “brigadier al Securitatii” si “escorta pentru cercetatorii occidentali”, adica un fel de serpas care ii deturna. Ce dragut! Sa injuri 30 de ani Securitatea si sa ai o unealta a ei ca Stegar!

Acum ce facem? Trebuie sa umblam un pic la Topul Marilor Romani, mai ales ca saptamana viitoare il comemoram pe Eminescu. Unii spun ca Eminescu e Romanul Absolut, peste voievozi. Eu l-as pune pe locul doi, dupa Brancoveanu. Acesta este Romanul Absolut. Martir si ctitor, intelectual de dimensiune renascentista si conducator pe care l-au turnat cei pe care ii inventase. Cand vorbim despre Brancoveanu, uitam sa spunem ca el a infiintat primul serviciu secret de la noi. Din pacate, n-a avut mana buna. Un var de-al sau, din familia Cantacuzino, l-a sifonat turcilor, pentru ca Brancoveanu intretinea corespondenta cu Viena, Venetia si Rusia. Dar sa lasam chestiile astea si sa vedem pe cine punem pe locul trei. Ca sa impacam si tefeloazele, l-as propune pe Soros, pentru ca filantropul (uhaaaa!) si Brucan au infiintat GDS, in ianuarie 1990. Brucan a fost tatal, iar Soros a fost mama GDS. Va rog sa ma contraziceti!

In aceasta atmosfera de inalt patriotism, merita un elogiu si sexomarxistii mici si zvapaiati din Piata Victoriei. Nu credeam ca poate aparea un partid mai antiromanesc decat UDMR. Au aparut doua. USR si Romania pe minus, flasneta lui Ciolos. Singurele persoane din zona aia care iau nota de trecere la patriotism sunt Cloclotilde Armand si cantacioasa Valerie Ciolos.

Domnule Boia, ce mai aveti pe masa de lucru? Mai certati-ne putin, ca sa ne aducem aminte de socialismul stiintific, unde am vazut ca ati excelat. “Critica ne face mai buni, mai, tovarasi!”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!