Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Tinerii ruginiti si liberi

Tinerii ruginiti si liberi

Autor:

Multa lume necajita, multa, nene, multa! Zilnic, tefelisti si antitefelisti se zvarcolesc, fac spume la herpes ca i-a suspendat Facebook.

 

Cu suspendatii acneici n-am nimic. Facebook e jucaria lor. Cei care ma amuza sunt revoltatii care au peste 45 de ani, oameni cu scoala pe vremea ailalta, cu rate bancare, cu copii acasa. Daca le citesti lamentatiile, te tavalesti de ras. Ei isi facusera din Facebook “o platforma, o tribuna”, trailailai si trailailai. Dincolo de demagogie, grav e ca traiau pe facebook. Ba, mosilor puerili, voi ati vazut filmul despre creatorul Facebook? Baiatul a ajuns intai milionar si pe urma si-a inceput viata sexuala. Cum sa ai asteptari de la Facebook? Cum? Pe facebook iti faci capriciile (poze cu plodul in Antalya) sau micile interese (iti vinzi butelia). Dar daca te-ai invatat cu netul, daca asa iti platesti facturile sau iti tratezi bolile citind forumuri in loc sa te duci la doctor, atunci suporta si Facebook-ul. Un prieten de-al meu vechi mai avea putin si plangea, saptamana trecuta, fiindca l-a exmatriculat facebook. Nici cand a picat la facultate n-a fost mai trist.

Daca s-ar inchide Facebook si celelalte “locatii” (cuvantul preferat al hapciupaliticilor dependenti de internet) de barfa, ar fi doliu national in Romania. Iar daca ar disparea Internetul, jumatate din populatia lumii ar muri. Dar nu se va intampla asta, ca sa nu dea faliment producatorii de arme.

In ceea ce-i priveste pe tefelisti, experimentul Facebook a reusit perfect. Saptamana trecuta, niste neomarxisti atei, niste idioti se mirau ca Patriarhul Romaniei vorbea tot despre Catedrala Mantuirii cand a murit Regele Mihai, de parca monarhii nostri n-ar fi fost ctitori. Si despre ce ar fi trebuit sa vorbeasca? Despre homocroaziere, despre cum se leagana pederastii in valuri azurii, de la Ibiza la Formentera? Biserica a aparat limba romana si incercarile noastre de cultura. Daca nu era Biserica, ne gasea Carol I gata turci. Ca turciti ne-a gasit, dar fara Biserica ne-ar fi gasit ca pe voievodul Leon Tomsa, caruia turcii i-au taiat nasul, urechile si pe urma l-au plimbat pe un magar, cu o basica de porc pe post de turban. Dar nu s-au oprit aici. Ca sa-l avertizeze pe urmatorul domn al Tarii Romanesti, i-au vandut acestuia nasul lui Tomsa.

Acesti tineri frumosi si liberi sunt mai ruginiti decat fierul vechi si o sa explic de ce. Conversam in urma cu vreo doua zile cu D. R. Popescu. Pauza! Suna paralizant asta, “conversam cu D.R. Popescu” – imi sta bine cand ma dau grande ca ma intretin telefonic cu cel mai mare scriitor roman in viata. D. R. Popescu imi povestea o intamplare pe care o stie de la un poet din Iasi. Va aduceti aminte ce a zis Petre Roman, in ’90, ca industria noastra e un morman de fiare vechi. O fabrica din Iasi s-a vandut asa, la fier vechi. Dupa cativa ani, s-a aflat ca fierul vechi merge excelent. In Italia. S-a reconstituit fabrica din Iasi in Italia. Tinerii ruginiti si liberi nu pot da acelasi randament ca fierul vechi decat daca ii ducem la Bruxelles, oras cu care fac zilnic gargara. Dar nu la Parlamentul European din Bruxelles, ci langa Gara din Bruxelles, ca sa goneasca fetele vesele din vitrine si sa declame “pentru UE, ne punem noi in genunchi!”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!