Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Tefeloazelor, pe Monsieur Hai Sictir il cunoasteti?

Tefeloazelor, pe Monsieur Hai Sictir il cunoasteti?

Autor:

Romania a avut un sfarsit de saptamana frumos si va avea un final de an superb. In 2018 vom aniversa Centenarul Terorii.

 

Serbarile au debutat joi, cu domnul Tolontan jucand cu talent – Al Pacino era promitator, dar n-a confirmat  –  in rolul lui Malin Bot. Amza Pellea in Mihai Viteazu a fost “numarator de cornere” (expresie proprietate personala, sa le-o dau la Malin celor care nu ma citeaza, mai putin lui Mircea Badea) pe langa magistralul Tolontan ecranizandu-l pe Malin Bot. Actorul principal din capodopera botanista l-a intrebat pe juristul doldora de argumente Tudorel Toader daca “in alte tari sunt mai multe abuzuri ale justitiei decat la noi?” Nu, ambitiosule, stai linistit! Suntem fruntasi pe ramura in Uniunea Sovietica, scuze, in Noua Uniune, in Uniunea Europeana (hai, Trump, scapa-ne de Merkel si Macron, subretele umflatei Hillary Clinton!), ti-ai atins telul, dar pe agitatorul sef, ozenistul cu gecuta de fochist C.T. Popescu, tot nu l-ai depasit, mai ai de lucru! Auzi, Tolo, lamureste-ma: Mirela Neag ce mai face? Cine-i Mirela Neag? Veronica Micle. Dar mai pe dietetic. I-au scos nutritionistii dulceata din obraji, asa ca-i senzuala ca o scandura. Inainte sa-i trag eu vreo 14 injuraturi didactice, Tontan scria aproape zilnic: “colega mea Mirela Neag a facut, colega mea Mirela Neag a dres” si alte laude aduse uneia care spala vasele si o inainteaza seful in functia de ajutor de bucatar. Tolo, Mirela Neag ce crede despre tortura? Spune-ne, ca-i foarte importanta parerea ei.

Tefeleii au continuat, de vineri incoace, munca gherilerului Tolontan. Teroarea a fost omagiata cum se cuvine. Ceva minunat, mai mare greata. Ca toti oamenii de caracter, javrele tefeliste…  Pauza! Cum am scris? Javrele? Nu se face asa ceva. Gunoaiele. Da. E o reparatie. Gunoaiele. Suna bine. Gunoaiele. Da, da. Gunoaiele tefeliste si-au bagat, ca de obicei, copiii la inaintare. “E in joc viitorul copilasilor nostri!”. Numai gunoaiele, ca de-aia le-am zis gunoaie, se folosesc de copii ca sa-si atinga scopurile. Tefeloazelor, pe Monsieur Hai Sictir l-ati cunoscut?

Pe urma, tefeloazele au iesit la miting. A fost un festival in onoarea Seniorului Mirciulica Portocala Periculosu. M-a intrebat un prieten elvetian ( e medic, are si biblioteca acasa, ca doar n-o fi aitist) ce fac papaciochistii aia in Piata Victoriei. Era in joc imaginea tarii, nu puteam sa-i zic ca-i omagiaza pe Visinescu, Nicolski si Monica Macovei. I-am spus ca si Occidentul ar trebui sa fie atent, mai atent, foarte atent.  De cand chinezii produc prezervative, generatia tefeloazelor nici nu mai stie cand o apuca dementa luetica. Oamenii au halucinatii, se cred Avram Iancu, se cheama intre ei in Piata Victoriei cu “No, hai!”, isi imagineaza ca se lupta cu grofii, si-au pus geci si pulovere groase peste camasutele de forta si fac reclama turismului romanesc. Cel mai mult le plac pensiunile DNA de pe Valea Prahovei. “Poftiti  la Cabana  Haules, are cinci margarete si programul e asigurat de hangiul Portocala Periculosu’!”

     

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!