Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Tefeloazele si Campionatul Mondial

Tefeloazele si Campionatul Mondial

Autor:

E bine, e din ce in ce mai bine, vad ca tefeloazelor polivalente le place si fotbalul, se pricep si la Campionatul Mondial din Rusia – vine Ciuma Rosie, e pericol mare! – micii tortionari din Piata Victoriei stiu si care-i lucrarea cu Messi si Cristiano Ronaldo, ne pot lamuri si ce numar poarta Cenusareasa la turloi.

 

Adevarul e altul, e foarte dur si m-am hotarat sa nu-i mai menajez pe acesti impostori. Fenomenul tefelist a aparut in fotbal in paralel cu anticoruptia (hait!) macoveista si a avut efecte distrugatoare. Uitati-va cine si cum conduce federatia, uitati-va unde a ajuns Rapidul, uitati-va ce caricaturi informe, neprecizate patroneaza Dinamo, uitati-va ca Steaua se numeste FCSB, uitati-va ce cote au fotbalagiii romani! Fotbalul acela vechi, frumos si corupt (da, da, da!) a dat jucatori la Real Madrid, Barcelona, Milan, Inter Milano, Juventus, Chelsea, Roma, Fiorentina, Valencia (vreo cinci in acelasi timp),  Ajax, AS Monaco. In fotbalul tefelist, niste tarabagii au votat pentru Burleanu si impotriva lui Lupescu, sfidandu-l pe Mircea Lucescu, prezent in sala.

Tefelismul nu are nimic in comun cu acest popor si cu randuielile ortodoxiei latino – orientale. Acum, cititorii de facebook ma vor acuza ca fac apologia coruptiei, dar inchizitorii strecurati in sufrageria ideilor pe sub usa toaletei nu merita bagati in seama. Gandirea romanului se deruleaza pe coordonata “ba, politicianule, fa-ti o combinatie, bravo tie, dar fa ceva si pentru noi!” Am auzit fraza asta de mii de ori la telefon, in piata, la carciuma, pe strada, in lift, dar niciodata la televizor, pentru ca televizorul e pentru eroi, adica pentru javrele care mint oamenii sinceri. N-are nimeni nevoie de eroi si de salvatori, dar, in campaniile electorale, vedem, de la dreapta la stanga, numai eroi si salvatori. A mai aparut si Uniunea Salvati Romania, Doamne fereste!  Daca tot am plecat de la fotbal, rolul usere in politica e ca rolul tarilor exotice la campionatul Mondial –  sa vada lumea ca “se poate si asa, dar nu-i o solutie buna.” Din reflex, am scris usere cam aiurea. Tot ce pretuiesc apare cu majuscule in textele mele, in orice conditii. Medicina, Cultura, Scoala, Afaceri, Medic, Arhitect, Profesor, Artist, Patron, Avocat, Tamplar, Zugrav, justitie, procuror, securist, pardon, am vrut sa scriu userist.

In tara noastra de o irepetabila veselie trista  sunt mucificate Biserica si Familia, dar sunt elogiate UE si bancile. Si eu respect UE. Este o adunare care a facut foarte mult pentru nimfomane. Le-a adus africani. De asemenea, respect bancile, insa deontologeala ma obliga sa scriu ca bancherul cel mai mare a fost un comunist, a fost Stalin, potrivit istoricilor si scriitorilor (contesa R. G. Waldeck, de pilda, in cartea “Athenee Palace”) contemporani cu el. Cand ne-a luat Basarabia, Stalin a cerut ca dobanda si  Bucovina.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!