Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Tefeloazele, gainile si intelepciunea lui nea Gogu

Tefeloazele, gainile si intelepciunea lui nea Gogu

Autor:

Nu mi-am ascuns niciodata simpatia si pretuirea pentru domnul Vlad Voiculescu. Cel mai energic ministru al Guvernului Ciolos. Competentul contabil de la Sanatate.

 

Demn de toata aprecierea este si talentul cu care acest ciolosist de nadejde surprinde realitatea. Va prezint un fragment emotionant, cules de pe facebook. “Am mereu o mare bucurie cand ma duc la ai mei, la tara: sa intru la gaini sa vad daca au facut oua. Am fost si astazi. Cand am iesit, m-am intalnit cu bunica-mea, usor catranita: Ai, vazut, mamaie, ale dracu’, un ou n-ar face, mamaie! Le tin degeaba. Stiu numai sa manance si au umplut tot de gainat! La fel ca astia care se cearta la televizor si au batut oamenii in strada.”

Povestea mi se pare de un autentic izbitor. Domnul Voiculescu nu minte, nu, nu, nu, nici macar nu exagereaza. Admirabilul tehnocrat l-a cucerit si pe un vecin de-al meu, nea Gogu, un personaj consistent si autoreferential – vorbeste despre el la a treia singular. De cand a inceput revolutia muiei, nea Gogu recita. In lift. “Dreptate avea nea Gogu, cand zicea: p… daca nu se scoala, poti sa te caci pe ea!” Nea Gogu a citit fabula cu mancatul si gainatul, dupa care mi-a prezentat un inventar al declaratiilor facute de rudele sale. Sunt la fel de credibile precum istorioara domnului Voiculescu.

Sofronica, matusa lui nea Gogu, avand si ea cotetul plin: “Stiu numai sa manance si au umplut tot de gainat! S-au dus in Piata Victoriei, unde si-au luat gaze in nas, ca sa primeasca austriecii de la OMV gazele si petrolul gratis. Vor sa demonstreze ca suntem o tara neguvernabila, nu-i asa? Iar <<neguvernabilii>> trebuie parliti de tot ce au! Suntem o tara foarte guvernabila, fara Organizatia Rezist. E drept, unii gladiatori din Piata Victoriei s-au sacrificat pentru cauza si merita stima noastra. Grigore Cartianu, de pilda, a fost udat cu tunul cu apa. Sa-l bagi sub dus pe Cartianu e ca si cum i-ai face pedichiura lui Yeti.”

Pompilica, nepotul lui nea Gogu: “Stiu numai sa manance si au umplut tot de gainat. La 28 de ani de la Revolutie zbiara impotriva unui mort (comunismul), in loc sa strige << Jos Securitatea!>> De ce? Securitatea a devenit gagica de treaba? E si ea de dreapta? Trebuie mers la punguta cu multi bani si trasi la raspundere cei care finanteaza Organizatia Rezist. Catuse, haules pentru finantatorii Rezist! Cine plateste bannerele imense, de pe autostrazi si din marile orase, pe care scrie “Fara penali.ro”? Sunt facute din bani cinstiti? Cine, cine, cine finanteaza propaganda faraonica?”

Trafalogea, fiul lui nea Gogu, futarcea al familiei: “Stiu numai sa manance si au umplut tot de gainat. Am vazut in Piata Victoriei muiste batrane, cu fluiere. Da, da, cu fluiere! Nu, nu isi antrenau mandibulele. Erau ca la un meci de old boys (girls, in cazul nostru). Isi framantau muschii de pe mecle, incercand sa-si aduca aminte de miscarile care le-au consacrat prin veceurile cluburilor si pe sub birouri. Azi, multe dintre ele sunt profesoare de tefelism stiintific.”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!