Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Tefeloaze patetice

Tefeloaze patetice

Autor:

Apologetii elitelor muiste sunt cele mai comice vietati pe care le-a dat Patria. Il injura de aproape trei ani pe Dragnea, dar cel mai periculos adversar al individului amfibiu si vascos s-a dovedit Gabi Firea. Ca sa se eroizeze in fata lumii,  gladiatorii de la Rezist au chemat un alt patetic, un pianist de circ, sa cante in Piata Victoriei. Neamtul cu nume de broscar (Davide Martello) jenibil a zis ca el bate clapele pentru libertate, ceea ce e foarte frumos, dar amfitrionii au uitat sa-l avertizeze ca ei manifesteaza ca sa bage lumea in catuse. A fost o neintelegere in plan artistic, asa se intampla intre genii, mai ales ca unele au fost atacate cu gaze, ca Fernand Leger la Verdun.

 

Organizatia Rezist e o impostura de la un capat la altul. Are un procent foarte ridicat, se apropie de 100%, de slujbasi (la multinationale sau banci), militeaza pentru arestarea patronilor, dar se considera de dreapta. Eu stiam ca dreapta inseamna proprietate si religie, iar astia sunt niste atei care platesc rate. Micii tortionari din Piata Victoriei se dovedesc vulnerabili pe orice segment. Sa le developam pe cele importante.

Medicina“Ne-au fugit doctorii, e nenorocire, nu mai are cine sa ne opereze!” Mai erau si niste lozinci despre coruptia din sistemul sanitar, dar nu trebuie ascultati toti tampiteii. Cine a zis, ia amintiti-va cine a zis “daca medicii vor sa plece, atunci sa plece, ca n-avem bani sa-i platim!”? Cine a zis asa, cine? Basescu, in urma cu vreo zece ani, cand voi erati ocupati s-o cobzariti pe Monica Macovei.

 Justitie. Turbionul justitiar a devastat economia nationala. Ganditi-va la filmele americane. Cine sunt  judecatorii acolo? Barbati in varsta, mai culti decat inculpatii. Cum poate sa imparta dreptatea o duduie de 30 – 35 de ani, de la care te astepti sa comande popcorn la restaurant? E in stare sa te judece o domnita care a citit mai putin decat tine si isi dezvaluie, prin vestimentatie, lipsa de discernamant? N-are lecturi, dar are rate bancare si dorinta de a avansa. Si i se intercepteaza telefonul. Si ea stie ca e ascultata. Asta arata ca-i impartiala, nu-i asa?

Cultura.  Mihail Sora, idolul tefeloazelor, 102 ani. Asta in timp ce traieste la Munchen Pavel Chihaia, 96 de ani, un  scriitor cu adevarat mare. Si, in acelasi timp, un anticomunist incercat de viata, discret si autentic. In timp ce Sora era chevalier servant pentru Ana Pauker, comunistii topeau “Blocada” lui Pavel Chihaia. Daca “Blocada” avea, in epoca, ecoul meritat, Istoria Literaturii noastre ar fi aratat altfel. “Cronica de familie” (Petru Dumitriu), “Morometii” (Marin Preda) si “Groapa” (Eugen Barbu) ar fi stat pe trena romanului publicat de Chihaia la 25 de ani. Dar sa-l las pe Pavel Chihaia sa se prezinte singur, intr-o scrisoare catre Ion Negoitescu. “Impreuna cu Vladimir Streinu, Serban Cioculescu, Constant Tonegaru, Teohar Mihadas, Iordan Chimet (…) am activat inca din 1946 in organizatia anticomunista Mihai Eminescu. Timp de 12 ani – din 1948, cand am fost concediat de la Directia Generala a Teatrelor – am schimbat meserii ca <<zilier>>, figurant, caloriferist, sapator la constructii, la drumuri, atunci cand am avut norocul sa nu fiu descoperit ca <<om cu dosar>>, pana ce amintirea unui scriitor cu numele meu s-a stins si, in 1960, m-am putut angaja la Sectia Medievala a Institutului de Istoria Artei, scriind ulterior pentru cativa initiati. Am revenit in literatura abia in 1985, dupa fuga in Occident din 1978.”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!