Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Tara arde din cauza preturilor si Dragnea isi piaptana mustata, de 8 Martie

Tara arde din cauza preturilor si Dragnea isi piaptana mustata, de 8 Martie

Autor:

Tefeloazele mai au si ele dreptate. Din decembrie 2016, de cand a castigat alegerile, PSDragnea are o singura grija. Legile Justitiei. Si nici monstruozitatile alea n-a reusit sa le schimbe.

 

Oamenii care i-au strans lui Dragnea voturile din teritoriu se duc in continuare la puscarie. Populatiei ii scade zilnic puterea de cumparare. Firmele romanesti se inchid, singurele care vor rezista fiind cele care se ocupa exclusiv cu exportul. Managerii de multinationale au ajuns mai puternici, mai obraznici, mai intangibili decat generalii de Securitate de pe vremuri. Iar Dragnea o da, de o saptamana, din martisor in 8 Martie. Liderul amfibiu si vascos e populistul de la Ziua Femeii. “Transmit toate cele bune doamnelor, de 1 si 8 Martie!” Dragnea s-a blocat in porcaria asta. Femeile au nevoie de respect permanent si concret, nu de zile in care sa fie felicitate degeaba si la gramada. Pe 2 sau 3 martie, nu stiu exact si nu regret, a fost si Ziua Scriitorului. Alta idiotenie grandilocventa. Numai de o zi aniversara, in care sa i se zica “La multi ani, fomistule, ma mir ca n-ai mierlit-o!”, n-avea nevoie scriitorasul cel viteaz si fara cititori. O zi importanta, dar din perspectiva incordarii, nu a hahaielii festive, e ziua Ungariei – 15 martie. Un economist meserias mi-a zis ca singura solutie a iesirii partiale (zonale) din colaps e regionalizarea. Eu nu sunt de acord cu aceasta idee, mai ales ca baietii care o promoveaza sunt niste socialisti de Lagavulin din Cluj. Se dau culti si vizionari, n-au muncit o zi in viata lor, au trait numai din gargara, au distrus pana si mitul “la ardelean, vorba-i vorba”. Compensatoriu, combinagiii (cuvant introdus in limba romana de Victor Eftimiu, intr-o tableta intitulata exact asa) de Cluj se uita de sus la toata lumea. Ceea ce nu-i impiedica sa se considere patrioti. Au boala si pe unguri, si pe “mitici”. Ptiu – considerati ca asta a fost o ambrozie salivara cu care un “mitic” a niste decorat niste mustati de honvezi!

Dar daca privim, cum ne place, spre Vestul Europei, regionalizarea ar trebui sa ne puna pe ganduri. Catalonia, de exemplu, da 21% la suta din bugetul Spaniei. Nu e cazul Clujului, unde starurile bagabontelii locale inca poarta treninguri negre, seara, la biliard. Da, da, insist, protipendada din Cluj inca se duce seara la biliard, ca bucurestenii, in 1993. Asadar, Catalonia 21%. Navarra sau Tara Bascilor – zero. De acolo se inspira si emancipatii clujeni, cand jignesc Moldova, Oltenia si Dobrogea, desi ei zic in continuare, dupa ce isi cumpara un Wokswagen, “mi-am luat Fauveu!” Spania, Barcelona in special, reprezinta un ecou care se aude si in atat de framantatii Balcani. Ca sa intelegem Spania, ar trebui sa avem acolo emisari de soi. Noi am impanzit ambasada de la Madrid si consulatele cu oameni care se pot mandri cu o singura realizare profesionala: n-au mai pus benzina pe banii lor de cand i-a trimis Ministerul de Externe in vacanta platita. Iar ambasadorul nostru la Madrid este o poezie. Este o doamna. Este o floare a cetatii culturale Strehaia. Eu si Dragnea o imbratisam de 8 martie. Doamna ambasador a absolvit magna cum laude un prestigios liceu din Strehaia si s-a pozat cu Richard Gere, reusita diplomatica a dumneai fiind prezentata si pe facebook. Stam bine de tot, ne-am tras camin cultural la Madrid.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!