Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Suspendarea lui Iohannis sau revizia unui motor lent si ruginit

Suspendarea lui Iohannis sau revizia unui motor lent si ruginit

Autor:

Campionatul mondial de fotbal este cel mai bun indreptar pentru politica.

 

A facut si Messi un meci jenibil, iar cel mai tare il injura cei care aberau ca l-a depasit pe Maradona. Mircea Lucescu spunea ca valoarea unui antrenor (in cazul deschis de mine, a unui jucator sau a unui politician) e data de ultimul lui rezultat. In fotbal si in politica, memoria e mai curva ca in Arta. La campionatele mondiale, eu tin mereu cu Argentina, pentru Maradona, dar acum tin cu Argentina si pentru  Messi, care e, ca si Ronaldinho, “cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor”. Pentru Ronaldinho, “toate timpurile” au durat vreo trei ani. Pentru Messi, maximum cinci – sase. Iar Maradona are deja peste 30 de ani de “cel mai bun al tuturor timpurilor”. In cazul lui, se poate vorbi deja despre posteritate. Fotbalistica, dar posteritate.

Interesant a fost si ce s-a intamplat dupa ce Germania a invins Mexicul. Ne-am adus aminte de blatul politic din meciul RFG – Austria, din 1982, in urma caruia Algeria lui Madjer a fost eliminata de la mondialul din Spania. Astazi, Germania e cucerita de algerieni si alte rude ale sirienilor. In ’82, algerienii invadasera doar Franta, iar Germania a invins Franta intr-o semifinala considerata cea mai frumoasa si nedreapta partida “a tuturor timpurilor”, normal. Infrangerea Germaniei in fata Mexicului a fost insotita de glume politice, mai mult sau mai putin izbutite. Foarte bun mi s-a parut montajul talentatului ziarist Daniel Sendre. O poza cu Angela Merkel, avand telefonul la ureche. Iar deasupra fotografiei, presupusa doleanta a redegistei capitaliste. “Donald ? It’s me, Angela. Please buid the wall!” Adica “Draga Trump, sunt io, Angela. Ridica zidul ala intre SUA si Mexic.” Pentru orice redegist, Zidul e un reper si un motiv de insomnii.

Noi n-avem treaba cu Mondialul, l-au rezolvat Burleanu, Vasile Dancu si ziaricii care au sustinut intrarea SNSPA (Stefan Gheorghiu de tip nou) in fotbal, asa ca trec direct la Iohannis. Suspendarea sasului elocvent ca un Trabant ar fi un cadou si o revizie din bani publici facute unui motor lent si ruginit. De ce sa mai stricam o vara, de ce sa avem inca o deziluzie? Ati uitat de suspendarea lui Basescu, din 2012? Cifra oficiala – 7,4 milioane de romani au votat impotriva lui Basescu. N-or fi fost 7,4 milioane. Dar 6 milioane tot au fost. Iar Basescu a iesit presedinte, in 2009, cu 5 milioane de voturi. Suspendarea lui Iohannis ar reprezenta primenirea sasului (daca nu l-as fi iubit pe domnul presedinte, as fi scris “imbalsamarea sasului”) si imbogatirea propagandistilor lui. In propaganda, ti-e bine si te umpli de bani cand ii e rau omului tau. Mai lasati-l un pic pe Iohannis, nu-l incarcati cu noutati, nu atacati poarta de la Cotroceni! In sprijinul acestei idei vin cu un catren, fara legatura cu poarta de la Cotroceni. Sau cu Iohannis, pe care nu numai ca-l iubesc, dar il si stimez si nu mi-as permite sa-i aduc ofense. Catrenul e de Marcel Breslasu. Poet comunist – comunist, dar tehnic, foarte tehnic. “Asa e soarta boului,/ vitel adult,/ sa stea la poarta noului/ nitel mai mult.” Nu va mai agitati aiurea, ca Iohannis n-are legatura cu mica bijuterie a lui Breslasu! Werner vruuum – vruuum e ager. E chiar de Formula Unu, cand vine vorba sa-si mai ia o casa si sa se premieze cu o vacanta.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!