Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Spalarea pe creier, singura operatie de succes in Romania

Spalarea pe creier, singura operatie de succes in Romania

Autor:

Va rog sa-i intrebati pe ziaricii tefelisti care sunt, teoretic, cele trei puteri in stat! Vor spune iute care-i a patra, ca intr-un dialog al ziaristilor lui Marin Preda, din “Delirul’. Dar unul dintre eroii lui Preda precizeaza:”legiuitorul, adica, parlamentul, executivul, adica guvernul, justitia si a patra, ghici, nu mai e ce a fost!”. Parlamentul, da? Parlamentul ales, numarul unu, Parlamentul.

 

Astazi, cele patru puteri in stat sunt 1) securitatea, 2) justitia infaptuita de absolventi postdecembristi de Drept, 3) ambasadele si 4) multinationalele. Faptul ca ziaricii decrestinati sunt de acord cu aceasta ierarhie –  nu ma mira. Ei scriu “multinationala” cu “M” mare si Dumnezeu cu “d” mic. Ziaricii l-au aplaudat chiar si pe Remus Cernea, magarul troian bagat de Ponta in Camera Deputatilor pe liste PSD, cand barbosul cu portjartier a vrut sa scoata de pe un perete al parlamentului Crucea adusa de marele poet crestin Ioan Alexandru,  unul dintre fondatorii P.N.T. modern – el a adaugat sintagma crestin – democrat. Si daca tot am ajuns la PNT, trebuie amintit ca, la alegerile din 1990, taranistii au luat 2% (un senator si noua deputati) pentru ca era embargo in presa, iar embargo mi se pare un cuvant dragut in contextul barbar de atunci. Acum, tefelistii nu trec de 10%, desi  au o armata  de  televiziii. Si  facebook. Plus ambasadele si multinationalele, care-i trateaza pe romani de parca i-ar fi castigat la pufuleti, ca sa contabalansez argotic.  Si mai are ceva Statul de Drept. Ajutorul nesperat al PSD, care, in loc sa sprijine editurile, ziarele,  bibliotecile si muzeele, le ofera facilitati emancipatilor atarnatori (sau santajisti, in functie de comandamentele momentului) din industria IT.  Pai nu sunt ei capitalisti declarati? Sa plateasca atunci impozite, ca asa-i capitalismul, cu impozite. Pomana e de natura comunista.
Iar presa, in loc sa se apere, comenteaza acolo unde n-are competenta si prosteste populatia, care si asa nu-si vaccineaza copiii, ca somitatile noastre medicale fac experimente. Normal, previzibil, tipic. Cand l-ai sustinut pe contabilul de tejghea farmaceutica Vlad Voiculescu sa fie ministru al sanatatii, ti se pare un Everest al cinismului afirmatia ca orice interventie chirurgicala e, intr-o proportie mai mare sau mai mica, un experiment. Experimentul cu adevarat nociv  e stripteasul de idei facut de infantilii din USR in parlament. Iar intrebarea adresata profesorului Lucan – “de unde aveati 5000 de euro cash?” – de catre o gaina cu microfon reprezinta o dovada a faptului ca mancurtizarea a reusit, in Romania. In tara asta, spalarea pe creier e singura operatie de succes.


4 comentarii to Spalarea pe creier, singura operatie de succes in Romania

 1. groza

  formidabil!
  Sunteti tare, -eu nu prea am cuvinte sa va duc la superlativul absolut, dar articolul este de o nota care nu exista , peste mult zece!
  multumim si felicitari!

  • Cristian

   Ramai in intunericul mintii tale,mai pupi!
   Daca nu-l intelegi pe maestrul Boanchis ar trebui sa nu mai comentezi,parol.
   Multi dintre voi ar trebui sa fiti declarati “posesori ilegali de taste”..

 2. cornelg

  Articolul este presarat cu o multitudine de figuri de stil-unele superbe,scriitura dlui Boanchis este,as zice,stralucitoare,este de departe cel mai bun de la acest ziar.Il citesc de fiecare data cu interes.Asta nu inseamna ca sunt si de acord cu cele sustinute de domnia sa.Insa primordiala ramane latura estetica,cred ca “tarana cea grea”,peste care a pus “strat de purpura si aur”,nici nu-l intereseaza foarte mult.

 3. Mihai radu

  Bravo!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!