Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Soros si Radu Mazare, Mihai Sora si Pavel Chihaia

Soros si Radu Mazare, Mihai Sora si Pavel Chihaia

Autor:

Pentru ca sunt un cetatean UE disciplinat, voi adapta o expresie. “Degeaba ii dai lautarului sau ursarului sa manance toata saptamana, daca nu-i dai si duminica.” Asa e, te injura, daca l-ai sarit de la portie, te injura, dar te injura mai rau decat ala caruia nu i-ai dat niciodata o carnita in ciorba. Din acest punct de vedere, Soros e om serios, platitor la zi, seamana cu Radu Mazare. Cum i-a tinut Mazare (ma refer la venituri constante, nu compar sume) pe pensionari – asa i-a ospatat si Soros pe oengisti.

 

“15000 de lei, salariu de sorosist”, a scris Tache, in “National”. Atat ia in Romania “un activist sorosist care face pe formatorul democratic”. Dar fiti atenti cum i-a carotat Primaria Capitalei pe sorosisti, potrivit epustuflantului Tache! “Consiliul General al PMB a retras de pe ordinea de zi proiectul de decizie privind asocierea Primariei Sector 2 cu fundatia Freedom House, prin care activistii sorosisti ar fi urmat sa le tina lectii de anticoruptie functionarilor publici. Pe bani publici!”. Nea Soros, dar o formatiune paramilitara nu-ti faci? Sau ai deja? Nu cred ca ai. Pionierii din Piata Victoriei intra la categoria papaciochisti de Centrul Vechi.

Altceva ma ingrijoreaza, nea Soros! Oferindu-le 15000 de lei pe luna activistilor matale, ii superi pe corporatistii care platesc rate bancare si striga gratis, fiindca i-a trimis CEO, lua-ne-ar vigoarea la misto! Fenomenul e periculos si eu nu vreau sa apara tensiuni insurmontabile in miezul fosforescent (de la luminitele smartphone) al colectivului tefelist.

Nu-i mai scinda, nea Soros, ca si-asa copilasii (unii candizi bat spre 60 de anisori) stau prost la capitolul mentori! Seniorul lor, Mihaita Sora, are 102 ani. Il alint – Mihaita –  pentru ca s-a dovedit  zburdalnic la Olimpiada de Iarna din Piata Victoriei. Daca se supara, Mihaita juca leapsa pe ouate intr-un picior, cu ochii inchisi si cu o mana la spate, ca sa nu dea crosee ca Mike Tyson. E aceeasi mana cu care ii ducea cafeaua Anei Pauker. In timp ce Sora era chevalier servant pentru Ana Pauker, comunistii topeau “Blocada” lui Pavel Chihaia. N-au auzit tefeloazele de Chihaia. Are 96 de ani si traieste la Munchen. Daca “Blocada” avea, in epoca, ecoul meritat, Istoria Literaturii noastre ar fi aratat altfel. “Cronica de familie” (Petru Dumitriu), “Morometii” (Marin Preda) si “Groapa” (Eugen Barbu) ar fi fost pe trena romanului publicat de Chihaia la 25 de ani. Dar sa-l las pe Pavel Chihaia sa se prezinte singur, intr-o scrisoare catre Ion Negoitescu. “Impreuna cu Vladimir Streinu, Serban Cioculescu, Constant Tonegaru, Teohar Mihadas, Iordan Chimet (…) am activat, inca din 1946, in organizatia anticomunista Mihai Eminescu. Timp de doisprezece ani – din 1948, cand am fost concediat de la Directia Generala a Teatrelor – am schimbat meserii ca <<zilier>>, figurant, caloriferist, sapator la constructii, la drumuri, atunci cand am avut norocul sa nu fiu descoperit ca <<om cu dosar>>, pana ce amintirea unui scriitor cu numele meu s-a stins si, in 1960, m-am putut angaja la Sectia Medievala a Institutului de Istoria Artei, scriind ulterior pentru cativa initiati. Am revenit in literatura abia in 1985, dupa fuga in Occident din 1978.”

Anticomunism facut la timp! Tefeloazelor, ma opresc, fiindca incep sa ma enervez!    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!