Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Simona Halep are meci cu doi frati halterofili

Simona Halep are meci cu doi frati halterofili

Autor:

Ca sa-si bata joc de un scriitor, Arghezi a scris ca l-a vazut cu doi turci, in trasura. Turcii erau soacra si sotia acelui scriitor. Simona Halep o da parte in parte cu fratii Williams. Serena si Venus s-au apucat de tenis fiindca era inchis la haltere. E pentru prima data, cred, cand o jucatoare romanca are un meci maraton mai lung decat o nunta la aromani. Trei zile cu Fratii Smardoi Williams. E bine ca Simona ne tine ocupati. Venus si Serena au mai reusit ceva. Toti tampitozaurii din presa folosesc cuvantul “tenismena”. O aberatie. Man/men inseamna barbat/barbati. In cazul Fratilor Williams, “tenismena” merge la tanc.

 

De la Halep voi sari la Ilie Nastase, normal. Spre deosebire de arta, sportul are putini nemuritori. Nastase e unul dintre ei. Milioane de romani s-au legitimat in strainatate cu Ilie Nastase. Asa cum e el. Talentat si glumet, spontan si irepetabil. Politicienii romani se prezinta ca niste chelneri in fata presedintilor Americii si ai Frantei. Cand Nastase intra intr-un restaurant parizian, Mitterand si Chirac se duceau sa-l salute, iar la aceste scene au asistat zeci de romani. Cand Bush a venit la Bucuresti, l-a lasat pe Iliescu si a luat-o la fuga sa-l imbratiseze pe Nastase. Ziaristii mai scriu idiotenii despre Nastase, dar nu credeam ca si un fost mare sportiv poate sa spuna tampenii despre Ilie. Saptamana trecuta, Boloni a facut o incercare de revizuire a sportului romanesc, intr-un interviu dat in “Gazeta Sporturilor”. I-a pus pe Dinu si Dumitrache, pe Nadia si Patzaichin pe locurile pe care le meritau, dar i-a minimalizat pe Ilie Nastase, Hagi si Belodedici. Boloni a fost de doua ori cel mai bun jucator al Romaniei (1977 si 1983), Nastase a fost primul lider ATP si numarul unu mondial timp doi ani (1972 si 1973). Boloni a luat Cupa Campionilor intr-un sport de echipa, Nastase a castigat de patru ori, intr-un sport individual, “Turneul Campionilor”. Aici cred ca orice comparatie ar trebui sa se incheie. Despre Hagi, Boloni a spus ca n-a fost in primii 50 de jucatori ai lumii. Iar Belodedici s-a dovedit doar “bunicel”. In 1994, Hagi a iesit pe locul 4, in clasamentul “Balonului de Aur”. Pe primul loc a fost Stoicikov. Bulgaria a invins Germania in sferturi, la mondiale, iar noi am pierdut in fata Suediei. Daca era invers, ajungea si Hagi macar in primii trei? Daca nu chiar primul? Iar Belodedici s-a clasat, in 1991, pe locul 8 in ierarhia trofeului “Balonul de Aur”. Asa se vorbeste despre doi fosti coechipieri mai tineri, care au performante superioare celor obtinute de tine? Domnule Boloni, locurile 4 si 8 se gasesc intre primele 50?

Boloni a fost un mijlocas admirabil, cerebral, este un antrenor foarte bun si are un nivel de inteligenta si o cultura peste media fotbalistilor. Dar astea nu sunt avantaje, daca ne raportam la faptul ca n-a zis asemenea rautati pana la 65 de ani. Inseamna ca le tinea de mult in el. Astea se cheama complexe, nicidecum frustrari, fiindca frustratul e un om nedreptatit. Pe cine a atacat Boloni? Repet, pe  trei sportivi cu performante mai mari decat el. Si mai talentati decat el. Iar talentul e cel mai greu de iertat.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!