Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Si anchetatorii plang!

Si anchetatorii plang!

Autor:

La vreo zece zile dupa ce s-a smiorcait, ca o scolarita prinsa cu fituica, in emisiunea Eugeniei Voda, celebra anchetatoare de doctorate Emilia Sercan s-a intors cu o scrisorica de mimoza. Lunga, foarte lunga gestatia pentru un text jenibil! Florile, sampania, leafa de la Vintu, remuscarile si alte prostioare nu ma intereseaza. Daca vreau lacrimi artificiale, ma duc la farmacie si cumpar Hylo sau Hyabak. Doamna profesoara, ca la tupeul tau esti si cadru universitar, cu greu iti dau nota 5! Noteaza!

 

1. “Decizii pe care mi-e greu sa le inteleg, cu atat mai mult sa le explic.” Logic, nu? Ai incercat sa explici ce n-ai inteles. Nu cumva ti-ai supralicitat ce ai intre urechi si sub freza blonda?

2. “Am verbalizat ceea ce tineam in mine de noua ani”. Si in noua ani nu ti-ai dat seama ca “a verbaliza” suna ridicol? Verbalizezi, verbalizezi, pretioaso! Cine a scris “Pretioasele ridicole”? Iute, iute, fara Google!

3. “Eram deja intr-un iures de sentimente, care atinsesera deja toate palierele si registrele emotionale”. Nu “atinsesera”, ci “atinsese”, ca se acorda cu iuresul ala care ti-a dat o furnicatura prin cotloanele intime! Te pandeste un turbion de agramatisme, doamna profesoara!

4. Eugenia Voda “nu s-a ridicat nicio secunda sa-mi aduca o sticla cu apa sau servetele”! Dar o ciorba de burta nu voiai? Credeai ca Eugenia Voda e chelnerita unei anchetatoare gingase? Sau ca iti vin “servitele” in emisiune ca atunci cand iti faci anchetele?

5. “Cat de mult lucrasem la doctoratul meu!” In ce limba l-ai sustinut? Ca la romana n-ai prea lucrat!

6.In final, ai mazgalit ca “ma voi impaca, in sfarsit, cu mine insami”. Daca tot cauti un duhovnic, spune-mi mie daca ai anchetat doctorate la ordin!

P.S. A fost prima data cand am simpatizat-o pe grandilocventa Eugenia Voda.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!