Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Sezon de jigodii

Sezon de jigodii

Autor:

Au trecut aproape 10 zile de cand l-am pierdut pe Didi Prodan.

 

Jigodiile s-au regrupat. “Sezon de jigodii”, vorba doctorului-scriitor Petre “Conti” Barbulescu. Intai, jigodiile i-au acuzat pe Gica Popescu si Mircea Sandu ca au profitat de “o drama”. Ce drama, analfabetilor? A fost o tragedie. Drama e un chistoc pe langa tragedie, e ca Neanderthalul (adica voi) pe langa omul finit (adica noi). Ce jigodii, ce jigodii, ce sezon de jigodii! Didi, cand a murit, se uita la desene animate, nesimporcilor? Sau urmarea o emisiune la care era prezent Gica Popescu? In ultimele lui clipe de viata, Didi i-a trimis sms-uri lui Gica Popescu. Neopropagandistii din Federatie erau marea durere a lui Didi.

Saptamana asta, jigodiile si-au gasit alta tema. L-au mistocarit pe Hagi pentru un discurs plin de seva si inteles doar de cunoscatori. Daca nu stiti fotbal, radeti de mamele voastre cand discuta Hagi despre fotbal! Creierele intepenite in doua-trei clisee nu pot pricepe ca oamenii iesiti din rand au patru-cinci ganduri in doua-trei secunde. Avalansa de idei striveste puterea de a gasi iute matca frazei. In fata camerei de luat vederi, Eugen Barbu si Marin Sorescu, doi scriitori de geniu, erau jenibili, erau legume. La fel pictorul Ciucurencu sau sculptorul Medrea, dar nu insist cu Ciucurencu si Medrea, deoarece ziaricii n-au auzit de ei. Dar de Cartarescu au auzit. Cine l-a citit observa ca vorbeste mult mai prost decat scrie. Uneori e afazic tocmai pentru ca are mintea arborescenta. Si e sensibil. Si e timid. Si e exigent. Si incearca sa se fereasca de banalitati. Spre deosebire de cantaciosi, care scot tarate pe plisc, artistii aduna, in interiorul lor, semintele care germineaza graul, ca sa judece idiotii calitatea painii.

Printre cei care l-au ironizat pe Hagi s-a numarat si Catalin Striblea, un tocsoist incetinel la minte. Cand soporificul Striblea a avut un accident cerebral, toata lumea i-a dorit binele. Din pacate, neurochirurgii care l-au decalotat ca in “Tacerea mieilor” (ho, ho, ca nu l-am atacat, astea nu-s metafore sau rautati, asa s-au petrecut lucrurile!) n-au gasit forme de inteligenta, dar nici n-au cultivat.

A aparut “Concert pentru neopropaganda si sifoane”-pamflete si povesti- de Razvan Ioan Boanchis.

coperta boanchis Sezon de jigodii


4 comentarii to Sezon de jigodii

 1. Jian Gomeshi

  Maiestre pupatiash creionu ala chimic a lu matale, pune-ma si pa mine cu doua volume pa lista da vreau cu dedicatie sa ma falesc in cartier. Sa treiesti si la mai mare!

 2. Viet

  Bravo !! Esti ca mancarea buna, dar fara aditivi. Ca bautura tare, dar fara coloranti. Ca femeia frumoasa,dar fara silicoane.

  Esti singurul scriitor care scrie la ziar. Gandesti
  Intelegi. Stii sa spui cand ai ceva de spus. Pe langa Cristoiu esti ca Hagi pe langa Maxim. Pe langa CTP esti ca Dan Spataru pe langa Smiley.

  Sa traiesti Razvane !

 3. CORNELG

  Spun,inca o data,Razvan Ioan Boanchis este-din fericire,din nefericire!?singurul care exista in peisajul selenar al acestui ziar.Vad ca si VIET are aceeasi parere.Bravo!

 4. radu

  O carte care se vinde numai împreună cu două discuri ale lui Vali Vijelie!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!