Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Se marita un Lord si presa romana a rasolit stirea

Se marita un Lord si presa romana a rasolit stirea

Autor:

1837. “Rusia icoanelor si a paduchilor”, cum o descria poetul Aleksandr Blok. Din gubernie in gubernie, din izba in izba, din crasma in crasma o veste zguduia mujicii. Stirea se dadea din goana calului. Ca sa fiu magar sau catar, calul mai prinsese o exclusivitate. “A murit Puskin, in duel!” Si plangea toata Rusia. Murise Puskin, pentru onoarea sotiei.

 

2018. Un nepot al lui Puskin a ajuns Lord englez si se va marita. “Iubito, ma gandesc la tine/ Ca un borfas la ceasul unui Lord!/ Dar se ciocnesc in carnea mea drezine/ Si caii au atac de cord.” Am folosit versurile lui Vintila Ivanceanu fiindca sunt frumoase, nu pentru ca ar avea vreo legatura cu Lordul Mountbatten, “descendent direct al Imparatesei Ekaterina a Doua a Rusiei si a lui Puskin, dar si descendent al Reginei Victoria, adica membru al Casei Regale Britanice”, am citat din “National”. Ei bine, Lordul asta cu ceas chinezesc, electronic si antiwater se va casatori cu iubitul sau, James Coyle, zis si James Testicoyle. Lordul Gay are 55 de ani, mireasa James Testicoyle 56. Dupa ce Lady Diana a murit ca o eroina, in bratele unui arab, dupa ce printisorul de pub pe nume Harry s-a insurat cu o artista cu origine sanatoasa, dupa ce expresia “ce buna esti, Printeso!” a iesit din argou si din Ferentari si s-a mutat la Windsor, ei bine, dupa toate astea am crezut ca nu ma va mai mira nimic cand va veni vorba despre Casa Regala Britanica. Dar amanuntele legate de nunta Lordului de Matreata pubiana au transformat stirea in evenimentul saptamanii, pe care presa romana l-a cam rasolit. Lordul a fost casatorit timp de 16 ani cu doamna (e doamna pe bune, cu toate dotarile clasice) Penelope Anne Vere Thompson. Fosta sotie i-a facut si trei copii. Iar ideea ca Lady Penelope sa-l conduca la altar (sau ce-o fi masa aia de plenare ateiste) i-a venit unei progenituri a Lordului, o fiica deschisa la minte, nicidecum retrograda ca sussemnatul.

Pe mine ma intereseaza consecintele.

1. Sper, pentru binele globalizarii si propasirea corectitudinii politice, ca fiul pe care Lordul si mireasa James Testicoyle il vor adopta din Africa, neaparat din Africa, sa aiba drepturi succcesorale mai dolofane decat copiii facuti cu fericita si marinimoasa Penelope.

2. Franta a mai pierdut o batalie cu Anglia. Macron si Brigitte, precursorii Lordului in materie de avangarda matrimoniala, au fost umiliti. Nu mai e nicio smecherie sa te insori cu bunica si sa faci amor cu madam chiar cand Brigitte nu-i acolo, furandu-i proteza din paharul de pe noptiera.

3. Romania este datoare sa salute evenimentul. Clasa politica depasita (PSD, ALDE si chiar PNL) ar face bine sa stea in banca ei. Comunicatul trebuie redactat de useristi, fiindca ei inteleg mersul lumii. Apropo, unde o fi Cosette? Ca mi-e dor de ea. I-o fi dat Vlad Voiculescu niste medicamente si s-a linistit zglobia? Ca pasta de dinti, pe care i-a oferit-o Serban Nicolae, a refuzat-o.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!