Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Sasul elocvent vrea fonduri europene, dar sa semneze fraierii

Sasul elocvent vrea fonduri europene, dar sa semneze fraierii

Autor:

Sasul elocvent ca un Trabant a certat Guvernul, pentru ca nu absoarbe fonduri europene. Are dreptate. Nu absoarbe. Iar Dragnea ramane cum am stabilit: un individ amfibiu si vascos.

 

Poate ca Guvernul condus de “tarancuta, tarancuta” a lui Dan Spataru ar absorbi bani de la UE, dar cine raspunde? Semneaza Iohannis? Se duce el la haules “pentru tara”? Sigur, am fi facut autostrazi, din 2007, de cand am intrat in UE, daca am fi luat fonduri europene. Repet, Iohannis, semnezi tu, “te risti tu”? In momentul asta, Spania (nicidecum Elvetia sau Germania) are cele mai bune autostrazi din Europa. Trec inclusiv prin orase. Opt benzi pe Paseo Castellana, un fel de Calea Victoriei a Madridului, unde se gasesc Muzeele Prado si Thyssen, statuia lui Velasquez, Stadionul Santiago Bernabeu, ministere, camere de comert, hoteluri de cinci stele. Imaginati-va cum ar fi sa construim un stadion intre Calea Victoriei si Magheru! Ar trebui sa bombardam tot Centrul Capitalei. 19.000 de kilometri de autostrazi are Spania, Iohannis! 19.000! Oamenii au intrat in UE cu 20 de ani inaintea noastra, dar n-au pierdut niciun an. Noi am mancat 11 ani cu magistralii magistrati care se pricep si la administratie locala, si la fonduri europene, si la medicina, probabil ca si la navete spatiale sau la mistica increatului.

Iohannis, crezi ca in Spania nu s-a evaporat nimic din fondurile europene? Ohoho, s-a furat grupa mare, au fost si procese, dar  magistratii spaniolii i-au protejat pe politicienii si antreprenorii spanioli. Acolo, Dreptul nu e considerat o doctrina, iar judecatorii “poarta roba pentru a da sentinte corecte, nu pentru <<a face curatenie>>, nu pentru <<a lupta>>, nu pentru <<a moraliza>> clasa politica, nu pentru <<a face parteneriate>> cu o parte din proces.” Am citat din avocat Ingrid Mocanu.

In Spania, s-au dat niste sentinte in favoarea spaniolilor, iar tara a ramas cu autostrazile. De pe Paseo Castellana din Madrid ajungi in jumatate de ora la Toledo (vechea Capitala, El Greco, Cervantes), calatorind 75 de kilometri prin Castilia – La Mancha. Dupa ce au rezolvat-o cu autostrazile, spaniolii, catalanii, andaluzii s-au apucat de aeroporturi. In Barcelona, pe langa aeroportul El Prat, a mai aparut o aerogara perfect functionala si neinaugurata pana azi. S-a construit ca fie acolo, ca sa genereze locuri de munca. Stateam, in urma cu sapte ani, intr-un hotel din Diagonal Mar, un cartier facut tot din fonduri europene, pentru Olimpiada Barcelona 1992. Hotelul era pe malul Mediteranei si ma uitam, la ora asfintitului, cum se ridica avioanele, ca niste litere pe o telegrama stacojie spre cosmos. Mediterana si avioanele se tutuiau cu livada  amurgului. Metaforele astea le-am imprumutat din cartea mea “Departe de Eritreea”, publicata in tinerete, la RAO, fiindca n-ai cum sa umbli la figuri de stil cand scrii despre sasul elocvent ca un Trabant.

Iohannis, sa redevenim prozaici! Te pricepi la fonduri europene – daaa, intelegi tot, ca de obicei! – felicitari, dar spune mai bine cum a ramas cu antisemitismul. Am vazut recent, pe Cinemaraton, documentarul “Pasaport de Germania”, despre sasii vanduti de Ceausescu. Din film am aflat ca “in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, 70.000 de sasi si svabi au fost inrolati in Wermacht si Waffen SS.” Informatia o aveam, in mare, dar imi lipsea cifra. Ce zici de asta, Iohannis? Sunt convins ca stramosii tai tineau cu americanii.

Le adresez un mesaj pasnic cretinilor care vor spune “dar ce, e obligatoriu sa se fure din fondurile europene?” Ii rog sa ocoleasca textele mele. Sunt aceiasi oligofreni care ziceau “daca e nevinovat, de ce ii e frica?” sau “daca e nevinovat, sa reclame la CEDO!”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!