Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » “Romania pe minus”, partidul lui Ciolos

“Romania pe minus”, partidul lui Ciolos

Autor:

In Romania stim totul despre politica, discutam despre Alianţa Vestului, despre partidul lui Ciolos, dar tare as fi curios caţi dintre noi pot sa spuna intr-o secunda – fara Google, fara Google, din cap, din cap! – cum il cheama pe premierul Franţei. Mi se pare ca era un nene cu barba de cinq jours si cu numele din doua prenume, un fel de Ion Vasile sau Dumitru Gheorghe.

 

Daca toata lumea isi da cu parerea, eu ce am? Macar am talent. Pana la Ciolos o s-o iau cu Alianţa Vestului. Aia e de fapt Combinaţia Vestului, cu ajutorul careia baieţii incearca sa traga niste fonduri europene, bravo lor! Nu-i mai acuzaţi ca ar vrea sa rupa harta, fiindca iţi trebuie cultura pentru un astfel de hold-up istoric, iar primarul Timisoarei si primarul Aradului n-au citit impreuna cat Daniela Crudu intre doua numere. Mai e in combinaţie Boc, iar Iohannis si Ciolos probabil ca transmit mesaje de incurajare pe blat, ca ilegalistii, dar lipseste eminenţa cu mustaţa cenusie. Nea Vasile Dancu Somnifer. Cred ca lucreaza la o analiza de ‘jde mii de pagini. Elaboreaza nea Vasile, elaboreaza. Va iesi o capodopera, ceva in stilul lungist si prolix care l-a consacrat. Dancu face un studiu de zeu, iar noi vom fi in braţele lui Morfeu. Nea Vasile e regele plictiselii, dar si noi sforaim bine. Asta-i si tactica lui. Sforarul ne face sa sforaim si pe urma rezolva el treaba, neatenţilor!

Sa trecem la alt mare proiect despre vax – nexam – canci. Pe blat si pe o temperatura negativa, Ciolos a inregistrat un partid cu multe grade, care se cheama “Romania pe minus” sau asa ceva. Fiţi atenţi ce a declarat! “Piaţa libera este o soluţie in asigurarea competiţiei, dar nu garanteaza nici onestitatea acesteia, nici intrarea sau menţinerea in competiţie a celor defavorizaţi. In acelasi timp, desi preţuim competiţia si aderam la individualism ca forma de exprimare a creativitaţii, consideram ca acţiunea colectiva, cooperarea bazate pe individualismul etic, nu pe cel egoist, sunt pietre de hotar in construirea unei lumi libere si drepte pentru cat mai mulţi oameni cu putinţa.” Adica “rob cu rob sa ne unim” la corporaţie, traiasca bancherii, sa moara patronii, sa crape mosierii! Noi, astia care am fost tocaţi la scoala cu economia politica, inţelegem imediat ce conţine ghiveciul lui Ciolos. Ne-a prezentat neosocialismul, socialismul cosmetizat, socialismul cu faţa umana despre care latra Ion Iliescu, in ’90.

Dar tefeloazele vor aprecia dialetica lui Ciolos. Copii de fast food. Cand ajung la restaurant isi fac selfie cu oliviera. Şi cred ca zilele astea o sa se ia si dupa panaramezii care si-au montat coarne de ren pe masini. O sa-si puna si ei coarne de ren peste coarnele de bicicleta.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!