Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Roboteii tefelisti urasc tot ce este insufletit

Roboteii tefelisti urasc tot ce este insufletit

Autor:

Neomarxistilor atei din Piata Victoriei le sta in gat Catedrala. Lor le plac bisericile daramate, nu alea construite. Cine a demolat biserici, in tara asta? Ceausescu, un antichrist analfabet care avea la fel de multe diplome ca tefelistii, dar era mai capabil decat ei. Vreti “spitale, nu Catedrale”? Iar in locul preotilor pe cine vreti? Cumva pe tanarul ministru tehnocrat al lui Ciolos, la Sanatate, ca sa prospere farmaciile?

 

Numai diversiuni, numai diversiuni, numai diversiuni. Tefeloazele din presa si influencerii de pe facebook se tin numai si numai de diversiuni. Propagandistii updatati si influencerii sunt noii “ingineri ai sufletului omenesc”, ca sa citez din tatucul lor, Vladimir Ilici Lenin. Intr-un fel, e normal ca ei sa aiba boala pe Catedrala. Roboteii tefelisti urasc tot ce este insufletit. Recunosc, Catedrala are si defecte. A costat 110 milioane de euro si mai trebuie inca o data pe atat, ca s-o terminam. Aici e problema. Suma. 220 de milioane de euro. E o suma mica. Haideti sa punem un milliard, ca s-o rezolvam, sa facem Vaticanul Ortodoxiei la Bucuresti, sa lesine de ciuda Moscova si Constantinopolul, daca tot ii injuram pe Putin si pe Erdogan.

Cea mai puerila diversiune a fost aia cu “Finlanda a sarbatorit Centenarul inaugurand Biblioteca Nationala. Noi am facut Catedrala.” Hai sa innebuniti, patimasilor! Avem in Bucuresti trei biblioteci de anvergura europeana. Prin “anvergura europeana” inteleg arhitectura, ebenistica si fond de carte, inteleg Paris, Florenta sau Madrid, nu Juncker si Verhofstadt. Nu vezi turloi de tefeloaza la Biblioteca Nationala, Biblioteca Universitara si Biblioteca Academiei. Daca-i arati unui robotel tefelist un semn de carte, vrea sa-l bage in priza. Daca-l intrebi ce scrie pe clapa copertei, cauta tastatura. Daca-i spui de incunabule, te roaga sa vorbesti frumos. Si daca tot va place asa mult literatura, va propun cateva versuri dedicate presedintiei rotative a U.E., domnului Juncker si prietenei lui din Romania. “Impreuna si impotriva/ la sefia rotativa,/un betiv si o betiva/ n-aveau nicio perspectiva”.

Propun, de asemenea, ca multinationalele  sa administreze Catedrala, sa aduca preoti legebetisti, sa vanda lumanari – eco fabricate in Benelux sau in Tarile Scandinave si sa externalizeze tot profitul. Catedrala Mantuirii Neamului nu-i frumoasa, dar e frumos Sibiul zugravit de Iohannis. Tovarasii tefelisti il iubesc pe sasul elocvent ca un Trabant. Om norocos, sase – sase intra in case! El si draguta Carmen (Miss Mamaia fara nepoti) au sase case, iar noii “ingineri ai sufletului omenesc” platesc rate bancare pentru garsoniere la etajul sase. Cu vedere panoramica, la ghena.

Scuze, am fost nedrept cu Scufita Rosie Carmen Iohannis. Daca o prinde lupul prin padure, ii zice “du-te, du-te, ca mi-a ajuns Brigitte Macron!”

Si ultima propunere pe ziua de azi! Noul Patriarh va fi un userist destoinic, care va fluiera in Catedrala asa cum a facut in Parlament.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!