Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Respectati eliberarea conditionata si nu mai e nevoie de Ordonanta 13!

Respectati eliberarea conditionata si nu mai e nevoie de Ordonanta 13!

Autor:

Ordonanta 13 si gratierea au scindat o natiune. Daca eliberarea conditionata ar fi un drept respectat in Romania, n-ar fi nevoie de Ordonanta 13, de gratiere si de mitinguri. Randurile pe care le voi scrie mai jos reprezinta un subiect pe care nu l-a atins nici Gigi Becali, mare specialist in penitenciare, gratiere si patristica (literatura scrisa de preoti).

 

Comisia de eliberare conditionata are urmatoarea alcatuire:

  1. Judecator delegat de la Curtea de Apel.
  2. Comandant penitenciar. In multe cazuri, un combinagiu abrutizat. Macar atat sa schimbe UE sau ambasadorul Americii, acel komisar sovietic care da lectii de represiune, in loc sa ne invete (daca stie- nu stie) sa facem autostrazi.
  3. Comandant adjunct de penitenciar.
  4. Comandant cu siguranta.
  5. Comandant cu disciplina.
  6. Sef cu activitati culturale si educative.

Dupa ce aceasta comisie, condusa – insist – de un judecator de la Curtea de Apel aproba eliberarea conditionata, detinutii sunt trimisi la un tribunal zonal. Ultimul cuvant il are judecatorul de la Tribunal, care este inferior ierarhic judecatorului de la Curtea de Apel. Judecatorul de la Tribunal il vede pe detinut pentru prima oara in viata lui. Nu il cunoaste. Dar hotaraste ce-i mai bine (mai rau) pentru acel om si familia sa. Il judeca pe baza de intuitie, de mofturi, de ordin, de notorietatea condamnatului. Judecatorul de la Curtea de Apel vine saptamanal la inchisoare si orice condamnat, absolut orice condamnat se poate programa in audienta. Comisia de eliberare conditionata din penitenciar, condusa (am mai scris, dar mai trebuie) de un judecator de la Curtea de Apel, superior ierarhic judecatorului de Tribunal, stie si ce a mancat si ce a vorbit prizonierul Statului alaltaieri sau anul trecut. De ce mai e nevoie de judecatorul de la Tribunal, care hotaraste la prima vedere? Ca sa chinuim oamenii? Ca sa batjocorim, in numele anticoruptiei propagandistice, chiar si Curtea de Apel?

Romania are vreo 20 de inchisori. In fiecare saptamana se prezinta pentru eliberare o medie de 50 de detinuti, care au indeplinit conditiile – fractia de pedeapsa, disciplina, activitati educative. S-ar putea elibera, astfel, 4.000 de oameni pe luna. N-ar mai fi nevoie de combinagelile lui Dragnea sau de batosenia lui Iohannis, care s-a folosit financiar de o casa ce nu ii apartine, dar n-are suflet pentru oamenii ajunsi la intristare in urma unor infractiuni nonviolente.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!