Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Proclamatia de la Falastoaca

Proclamatia de la Falastoaca

Autor:

In august, cand amfiteatrele vor fi goale, voi sustine un curs de tefelism stiintific la prestigioasa Universitate din Falastoaca. Nu radeti, fiindca Falastoaca e in judetul Giurgiu, mai exact in comuna Comana, unde Gogu Radulescu (un distins intelectual kominternist si membru in CPex al CC al PCR) invita artistii la discutii libere. Stralucirea seratelor rustice a asigurat-o doamna Ana Blandiana. De aceea era si alintata ca o adevarata ducesa a establishmentului (!) comunist: Ana de Comana.

 

V-am dat aceste amanunte ca sa nu credeti ca Falastoaca e vreo caterinca universitara. Va pot dezvalui, in premiera mondiala, cum va incepe magistralul meu discurs de la Falastoaca. “Tefelismul este o miscare sociala care submineaza capitalismul in numele anticoruptiei. Bazele neomarxiste ale tefelismului au fost puse dupa criza economica din 2008, dar tefelismul s-a dovedit, in Romania, mai eficient decat criza, pentru ca a distrus mai multe afaceri, mai multe cariere, mai multe familii.” Discursul e departe de perfectiune, sunt constient ca mai am de lucru, dar nu ma las pana nu-l transform in Proclamatia de la Falastoaca.

Si acum sa definim tefelismul cu ajutorul exemplelor din televizii, din ziare, din piete, de pe facebook. Borcea a povestit despre conditiile din inchisoare. La cinci si jumatate dimineata, Borcea si Victor Becali maturau culoarul dintre celule. Ritualul se repeta seara. Grupurile (teoretic) sanitare gemeau de sobolani. Lui Cristi ii era frica sau scarba sau amandoua la un loc. Noroc cu Victor, care indeparta sau lovea rozatoarele cu un bidon. Iar domnul Tolontan, autorul anchetei care i-a bagat pe Borcea si pe Victor Becali la puscarie, a scris ca Borcea a petrecut patru ani si patru luni “intr-o inchisoare clementa, de baron columbian.” Dragut, nu? Si va rog sa retineti ca Tolontan e un ziarist mare, nu un ziarici.

Exemple mai am cu tona, de pe toate palierele. Inca unul, azi. Asa cum stiti, la noi e preamarita justitia, in timp ce Biserica trebuie demolata, ca pe vremea comunistilor. Ode pentru procurori, injuraturi la adresa Celor care ne-au botezat! Sa comparam putin Religia (Iertarea) cu justitia (pedeapsa), folosind o pilda regasita des in toate literaturile din tarile crestine. Cand un Apostol l-a intrebat pe Iisus de ce a iertat-o pe Maria Magdalena, Mantuitorul i-a dat exemplul celor doi datornici. Unul dintre ei avea de inapoiat doi arginti, celalalt cinci. Creditorul i-a iertat pe amandoi. “Care dintre ei a fost mai recunoscator?”, a intrebat Iisus. Si tot El a raspuns: “Stergerea datoriei mai grele aduce o fericire mai mare. Asa ca pacatosul gratiat de mai multe greseli va fi mai credincios.” Ce vor intelege tefeloazele de aici? “La puscarie!”, vinovat sau nevinovat, dusmanul – “la puscarie!”, insotit auditiv de un supliment de lozinci oligofrene, precum “Coruptia Ucide!”, “Ciuma rosie” si alte harneli. Voi avea ceva de lucru, pana voi termina Proclamatia de la Falastoaca. Auzi, “Ciuma Rosie”! Au trecut 29 de ani de la revolutie. Stiti ce sunt copiii batrani care fac anticomunism la seral? Niste ratati ai capitalismului.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!