Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Problema nationalei nu e antrenorul, ci presedintele FRF

Problema nationalei nu e antrenorul, ci presedintele FRF

Autor:

Imediat dupa Filarmonica lui Hagi, echipa nationala a mai avut o generatie buna. Mutu, Chivu, Pancu, Radoi, Contra, Marius Niculae, Lobont. A fost o generatie talentata, zburdalnica, foarte ghinionista, macinata de arbitraje. Aduceti-va aminte cum ne-au tocat Urs Meyer si alte bestii in misiune, cand am fost in grupa cu Norvegia si Danemarca.

 

Acum, generatia lui Mutu da antrenorul nationalei. Pe Cosmin Contra. Eu pe Contra cel de azi nu-l cunosc, dar mi-l amintesc foarte bine pe Contra de la sfarsitul secolului trecut, pe Contra de la Dinamo, coleg cu Mutu, Lupescu, Mihali. Era un baiat spontan si simpatic, un luptator puternic si iute, un om de echipa extraordinar. Despre un fotbalist care a jucat la Milan si a prins o finala de Cupa UEFA cu Alaves nu poti scrie decat la superlativ. Iar ca antrenor m-a surprins si mai tare, nu-mi imaginam ca va avea o ascensiune atat de rapida. De surprins, a surprins pe toata lumea cand l-a convocat pe Lobont. Dupa mine, Vasile Iordache, Tete Moraru si Lobont au fost cei mai talentati portari romani. Au inceput repede speculatiile, s-a spus ca, la echipa lui de club, Lobont e mai mult antrenor de portari decat portar. In consecinta, il rog pe Contra sa-l cheme si pe Pancu, desi s-a lasat de vreun an si e conducator la noul Rapid! Sa-l bage impotriva Kazahstanului, in prima repriza, iar in a doua sa-l trimita la tribuna oficiala, in locul presedintelui FRF, ca-i mai priceput Pancone decat Ciurli Burli, nici nu-i greu.

Marea problema a fotbalului romanesc nu-i antrenorul nationalei, ci tupeul politrucilor parasutati la federatie. La cate nenorociri s-au intamplat, acesti ageamii la toate capitolele ar fi trebuit sa se abtina in legatura cu banca tehnica a primei reprezentative. Firesc era sa numeasca un antrenor interimar, iar noua conducere sa desemneze, in martie 2018, viitorul selectioner. Putea sa fie tot Contra, foarte bine! Dar dupa ce l-ati adus pe Daum, lasati-ne, ba, in pace si nu mai jucati teatru ca ati fi mandatat Comisia Tehnica sa hotarasca! Neamtul cu mustata pudrata ne povestea ce frumoasa-i Romania, se credea ghid ONT, daca nu chiar Printul Charles, in timp ce manca degeaba banii fotbalului. Il mai adusese pe-aici si pe ratatul de fiu-sau, despre care numaratorul de cornere Vochin zicea ca e un geniu al artelor vizuale si ca am avut noroc, dar ce noroc cu acest Scorsese! Dupa ce a plecat, fostul nostru laudator Daum ne-a spurcat in toata presa germana. Mi se pare normal. Va aduceti aminte cum l-au primit ziaricii pe Daum? Venise Mesia al fotbalului! A fost scoasa imediat la inaintare legenda germanului civilizator, uitandu-se mitul neamtului romanizat. Carol I zicea despre Carol II “nepotul meu e roman, injura si face datorii”. Iar Iohannis inca n-am aflat cine e. Presedintele sas pentru Europa sau primarul romanas?    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!