Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Povestea unor goluri nemarcate

Povestea unor goluri nemarcate

Autor:

Goool, goool! Tricoul se ridica deasupra capului, numarul si numele jucatorului se pierd printre cute, initialele sponsorilor se mototolesc. Ramas in maieu, autorul golului se indreapta spre galerie si arata un mesaj inscriptionat cu carioca.

 

Asta e povestea scrisa a unui gol. Va dati seama cate astfel de povesti necunoscute se gasesc sub tricourile fotbalistilor care n-au reusit sa inscrie. Si fiecare ar fi avut ceva de transmis. O promisiune, o declaratie de dragoste, o doza de trufie. Orice echipa de anvergura are trei-patru jucatori cautati de reporteri, dupa meci. Ceilalti au ca singura sansa de exprimare un gol care nu vine. Si mi-i inchipui cum migalesc literele, cu o seara inainte de joc. Emotie, speranta, razbunare. De partea cealalta, un destinatar inselat, care se incapataneaza sa astepte pe un peron unde nu se opreste nici un tren.

Tare as vrea sa stiu ce si-au scris pe maieuri fotbalistii unei echipe care incaseaza o bataie la zero. Mici drame mazgalite pe bucati albe de bumbac… Mesaje ratate catre un tata bolnav, catre o sora fugita de  acasa, catre o mama fara bani de lemne.

Din volumul in pregatire „Sictir, bagabontilor!” (II)


8 comentarii to Povestea unor goluri nemarcate

 1. fratele jder

  Reflectoare, Presedintele ia microfonul si anunta “Premiul I Nobel, cu coroniţă ” pentru cel mai talentat scriitor adult, ziarist, om de litere şi spirit se acordă tânărului nostru autor de romane şi volume despre sictir şi bagabonţi, pentru cele mai frumoase metafore despre dantela algelor şi spuma valurilor..deci se acordă …dlui Boanghiş aici prezent în sală, întors după un turneu în cele mai mai mari ţări din lumeee, unde a primit cele mai mari premiii. Aplauze frenetice de la toţi membrii Uniunii Scriitorilor, de la optzecişti şi de la pulime în general.

  Ia cuvântul dl Boanghiş…

  Eee, îţi dai seama ce speech-uri ar fi spus, ce mesaje modeste despre el şi viaţa lui, despre footbol, despre alcool, despre caterincă etc

  PS. Mooooooeee proaspătă şi azi lui nenea Popică care ăşi scrie zilnic mesaje singur şi răspunde tot el la ele

 2. stribleabei

  scri si tu ca sa scri

 3. Gigi oieru

  un GOOOL se ridica deasupra umerilor

 4. facbase

  “… catre un alcoolic fara bani de trascau.” Dedicatie pt. autor.

 5. ...

  ma intreb ce ar putea scrie pe maieul maestrului rib si daca are legatura cu dipsomania

 6. Gogu pt. nea Popica

  Ai auzit ce a patit Cosmuin ? A cazut intr-un canal fara capac. In timp ce iesea afara isi zicea : Ce bine ca nu avea capac, cum mai ieseam eu daca era astupat ?

 7. nea Popică

  Să trăieşti nea Gogule , acelaş lucru l-a păţit şi ,,fraieru jdrel,, .


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!