Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Poetastrul Ciurli Burli si versurile sale de fetita nefu

Poetastrul Ciurli Burli si versurile sale de fetita nefu

Autor:

Marea descoperire lirica de 1 Decembrie n-a facut-o PRO TV, cu poezeaua – zarzavat a lui Celentano, din serialul Las Fierbinti.

 

Adevarata eruptie poetica a fost generata de scarpinarea artistica a lui Ciurli Burli de la FRF. “Romania Libera” a recuperat versurile de fetita nefu, mazgalite in liceu de viitorul politruc frigid. Pentru urticaria “liniste apolinica betie dionisiaca”, inspiratul autor a fost premiat la prestigiosul festival “Arlechin”. Asadar, e campion olimpic de poezie la un concurs de clovni! E ca si cum ai lua premiu de mancat bors la Festivalul sarmalelor. Sigur, eu exagerez, nu e vorba de clovni, ci despre histrionismul Artistului – dar de unde sa ma pricep eu la poezie? Apolinic si dionisiac in acelasi vers! Ce tehnica ai, maestre! Ne spargi cu oximoroanele, ludicule! Nu era mai simplu sa urli in pustiul liric “de ce vii, tata, beat acasa?”. Te-ar fi adoptat imediat fracturistii. Fracturismul e un curent literar douamiist, creat de niste apucati care s-ar putea sa-ti rupa mainile pentru incercarile tale sensibiloase! Interesant e ca le ai si cu filozofia, poetastrule! “Cand mama uita sa ma legene, nu pot sa dorm si povestesc lumii lucruri imaginate”.  Aaaa, bun! Din acest moment n-o sa mai poti da in judecata pe nici un contestatar care te face mincinos!

Nu e prima oara cand sustin ca o poezie spune mai multe despre un om decat o mie de doctorate. Daca ai cultura, poti sa scrii versuri onorabile. Nu stralucitoare. “Apolinice”, cat sa nu te faci de ras. In poezie, Ciurli Burli e ca in fotbal. Un tocilar, ulterior un vanator de functii, care nu iese din programa scolara. Iar lipsa lecturilor suplimentare se vede. Mitrea Cocor cu wireless slobozeste pe hartie un maglavais de limax emotiv. El n-a citit nici “Ciresarii”, dar se crede al patrulea ied al caprei.


1 Comentariu la Poetastrul Ciurli Burli si versurile sale de fetita nefu

  1. Lisandru

    Așa , da, cînd scrii despre DEMENTUL ăsta , te apreciez.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!