Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Plesu senior, ministru al Culturii. Plesu junior, la Sanatate si Agricultura

Plesu senior, ministru al Culturii. Plesu junior, la Sanatate si Agricultura

Autor:

Mi-aduc aminte de o discutie la care am fost martor, in copilarie. Adultii de la masa radeau de un student de la tara, care a luat un buchet de flori si s-a dus neanuntat, “in vizita”, peste o fata crescuta in centrul Capitalei. Se intampla intr-o duminica dupa-amiaza, la ora trei. Tapaj de nedescris “cum sa dai buzna peste cineva duminica la ora trei?” Peste ani m-am lovit de povestea asta, in alta forma de manifestare.

 

Pe vremea cand in redactii se muncea mai mult decat azi, eu leneveam la fel ca acum si le spuneam colegilor, care dadeau telefoane dupa stiri, ca “nu se face sa suni lumea duminica, la ora trei”. Bineinteles ca toti ma priveau chioras si imi ziceau ca nu inteleg nimic din presa. Cred ca aveau dreptate. Dar ca sa vedeti cum se potrivesc lucrurile, cam in perioada aia domnul Andrei Plesu a scris un articol despre niste ziaristi care il iritasera, fiindca l-au sunat “duminica la ora trei.” Mie mi-a placut textul, iar cei carora le-am semnalat mica bijuterie m-au privit si mai strambeanu. Tot ei aveau dreptate, bineinteles.

Domnul Plesu a sanctionat de multe ori stridentele presei, frenezia stahanovista a ziaristilor. Si a facut-o cu stil, “cu amenitate”, cum obisnuieste dumnealui sa se exprime. Spre deosebire de Liiceanu, care e moralizator, Plesu are umor si e ingaduitor – rimele sunt idioate, au curs in mod involuntar si mi-a fost lene sa le evit. La sfarsitul saptamanii, domnul Plesu a fost ostatic intr-un scandal generat de fiul lui. Iar presa s-a dovedit mai mult decat decenta, pentru ca prestigiul domnului Plesu a lucrat in favoarea familiei. Dumnealui va spune, dupa ce va trece vartejul, ca a fost linsat, dar va exagera. S-au facut glume pe facebook, iar tefelistii fundamentalisti au evitat subiectul. Nu stiu ce se facea domnul Plesu daca se apucau de o ancheta Tolontan si Mirela Neag, adica Superman si Lois Lane in varianta locala.

Pe mine m-a amuzat ca pe 5 aprilie, cand a luat foc iarba subiectului, domnul Plesu a publicat pe facebook un articol mai vechi, in care ii ironiza pe vegetarieni. Eu am parcurs (cu delicii!) demonstratia dumnealui pe 6 aprilie, fiindca pe 5 s-au nascut Fanus Neagu si Romulus Vulpescu, asa ca nu aveam timp de domnul Plesu – respect, respect, dar nici chiar asa. Pot fi intrebat daca “pe 5 aprile ai recitit ceva din Fanus sau din Vulpescu?”. Nu, dar am bagat-o si eu asa, fiindca sunt un valah tipic.

Sambata seara, pe Prima TV, l-am zarit pe Bruce Willis, jucand rolul domnului Plesu, in filmul “Mascul necrutator”. Bruce Willis era tatal unui smecheras implicat intr-o afacere cu droguri. N-am avut rabdare sa ma uit la film, fiindca m-au atras niste imagini cu Plesu junior. Intr-o poza, domnul tatuat avea un colier cu beculete aprinse. Slabut. Trebuia sa-si monteze si o sirena. Baiatul e bun de ministru. Domnul Plesu a fost ministru al Culturii, cand a avut loc mineriada din 14-15 iunie, si ministru de externe, cand NATO i-a bombardat pe sarbi. Fiindca e un agricultor merituos, Plesu junior ar fi bun in locul lui Daea. L-as vedea si la Sanatate. A avut doua infarcturi, e bolnav de ficat, dar se trateaza cu ierburi. Traiasca medicina alternativa!    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!