Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Pactul pentru Migratie si reeducarea prin presa

Pactul pentru Migratie si reeducarea prin presa

Autor:

O sa incep cu o intamplare din Romania sifonara, unde Securitatea are un buget anual de doua ori mai mare decat s-a cheltuit, in zece ani, pentru Catedrala Neamului.

 

La o gradinita, un mititel de la grupa mare a facut scandal fiindca i-a disparut o jucarie. Prescolarii au fost controlati. Tinand cont ca suntem in Romania, merge sa folosesc si expresia “au fost perchezitionati.” Nu furase nimeni nimic. Reclamantul ascunsese lopatica sau tractorasul ca sa creada colegii si educatoarea ca jucaria fusese ciordita de zburdalnicul clasei. “Cum de i-a trecut prin cap asa ceva, de ce a facut asta?”, s-au mirat parintii. Cum de ce? Sunt mai multe raspunsuri. Pentru ca televizorul, la el acasa, e deschis tot timpul pe posturile de stiri. Pentru ca baiatul are viitor. Pentru ca se antreneaza de mic pentru nobila meserie de securist. Pentru ca in felul asta putea sa-i puna eticheta de hot unui nevinovat tare-n gura. Pentru ca voia sa-i faca un dosar, inainte de a invata sa scrie. Oho, si cati analfabeti, oho, si cate analfabete eminente au facut dosare in Romania!

Peste 20 de ani, daca textul asta va cadea, fortuit, in mana cuiva, acel om se va intreba “ce voia, ma, tampitul asta?” Ati vazut imagini, la misto, cu femei in varsta care incearca sa isi faca selfie cu telefonul fix? Asa va parea si subiectul meu de azi, in 2035, cand migratia nu numai ca va fi invingatoare, ci pusa deja in drepturi. Nu vom mai face nicio diferenta intre copiii dintr-o gradinita din Egipt si copiii dintr-o gradinita din Romania. Va fi depasita chiar si problema oengeurilor, care nu raspund in fata legii, dar vor sa aduca “pedagogi de scoala noua”. Dupa modelul nuvelei “Doi domni din Bruxelles”, de Eric – Emmanuel Schmitt, eu de abia il astept pe profesorul sexagenar din Anvers, care-i trist ca-l bate vantul intr-un port rece si ar vrea sa-si incalzeasca inimioara cu un baietel de clasa a doua. Insa temerea tefeloazelor e alta. Mita in scoli! Buchetul de flori si parfumul pentru diriginta au devenit corpuri delicte.

Dar pana cand copiii romani vor semana cu egiptenii, sa vedem cum se incearca reeducarea presei. Citez din Pactul pentru Migratie. “Statele semnatare se vor asigura ca institutiile media vor promova si raporta problemele legate de migratie, prin sensibilizarea si EDUCAREA profesionistilor media in acest sens.” N-am terminat. Definitia dictaturii abia acum urmeaza. Presa va informa “despre aspectele pozitive ale migratiei.” Makarenko – un duios, un democrat! Chisinevschi si Dulea – la copii si juniori. Dar talhariile, rapirile si violurile unde le trecem? Tot la “aspecte pozitive”? Sa-i dam drumul. “Un gentleman de pe alt continent, un om cu mari resurse de tandrete, a smuls, din bratele parintilor retrograzi, o fetita de 10 ani. Tatal si mama copilei s-au dovedit nerecunoscatori pana la capat, pentru ca au refuzat sa plateasca rascumpararea si l-au reclamat la politie pe oaspetele nostru, care ii facuse fetei favoarea de a o initia sexual pe sistemul “tipa si plangea la vrajeala, ca i-a placut si ei!” Dar Presedintele Republicii Corporatiste Romania a reparat greseala parintilor, decorandu-l pe gentlemanul care a venit in tara noastra ca sa ne civilizeze.” E bine? Sau mai am de lucru?    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!