Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Orice ar face Grecia, dolarul, euro si francul elvetian vor fi 1 la 1 la sfarsitul lui 2015

Orice ar face Grecia, dolarul, euro si francul elvetian vor fi 1 la 1 la sfarsitul lui 2015

Autor:

Cel mai lenes grec e mai harnic decat cel mai destoinic catastrofist financiar de la tocsoaiele din Romania. Nu-i mai ascultati! Si stati linistiti, ca nu ni se va intampla nimic din cauza greierilor cusurgii din paradisul cu maslini. Argentina a comis-o mai rau ca Grecia. Si ce, a disparut Argentina? Inlantuiti in cel mai aprig si cel mai seducator dans (tangoul), cei mai mari scriitori si cei mai mari fotbalisti corup Europa cu ilustrate faustice, iscalite Borges si Maradona, Sabato si Messi.

 

Atena si Insulele ii vor duce in paguba pe creatorii UE, dar pe mine ma intereseaza Europa Natiunilor, nu UE. Acest continent este superior celorlalte datorita diferentelor dintre intemeietorii civilizatiilor. Franta, Germania, Italia, Spania iradiaza cultural prin adunare, nicidecum prin amestec. Niste maini stranse nu inseamna un ghiveci, fie el si monetar. Europa e o intalnire a paharelor de cristal, nu o oala cu ciorba.

Grecii inverseaza rolurile creditor-datornic si fac o caterinca pe tema prigoanei. La o tacla piezisa si-o maslina, perversii Balcanilor recapituleaza istoria lor plina de hartuiri. „Ne-ati dat imprumuturi si fonduri europene, foarte bine, le-am folosit cum am vrut noi! Nu va convine? Bine, pa!”. Daca Grecia ar fi un cetatean de rand, care a luat bani din astia europeni, controlati, in 5 minute ar ajunge la puscarie. Dar Insulele Greciei sunt Paradisul Europei si grecii le-au transmis portareilor din UE ca Paradisul nu se poate fiscaliza, ma, contabililor! Chiar asa, punem bancomate pe zidurile bisericilor alb-albastre din Santorini?  In orice ghid turistic scrie ca „in Santorini sunt mai multe biserici decat case, mai mult vin decat apa, mai multi asini decat barbati”. Nu mai e loc, serios, nu mai e loc si de Garda Financiara.

Sa presupunem, totusi, ca Grecia ar iesi din UE. Nu va fi nicio tragedie economica, dar pe arendasii fiscali din UE ii sperie precedentul. Daca le vin idei si altora? Precedentul, precedentul, nasol rau cu precedentul! Oricum, la sfarsitul lui 2015, indiferent de ce va face Grecia, euro, dolarul si francul elvetian vor fi 1 la 1, aliniate frumos, ca sa le fie contabililor mai simplu. Nu uitati pronosticul unui ageamiu mai demn de incredere decat studiile specialistilor! Veti vedea ca am dreptate.

Batrane Zorba, nu mai dansa, dom’le, singur! Au si americanii realizarile lor, sa recunoastem. L-au distribuit pe Anthony Quinn in filmul facut dupa cartea grecului Kazantzakis, prietenul braileanului Panait Istrati. O strada din Menton (Sudul Frantei, spre granita cu Italia) se numeste Panait Istrati. Iar americanul Anthony Quinn era irlandez dupa tata si mexican dupa mama. Din aceasta sinteza, a iesit un grec perfect. E greu, e foarte greu cu Mediterana si celelalte mari care au apartinut Imperiului Roman. Danseaza, Zorba, danseaza si razi de caraghiosii care vor sa impoziteze rodul din livada Marii Egee!

 


1 Comentariu la Orice ar face Grecia, dolarul, euro si francul elvetian vor fi 1 la 1 la sfarsitul lui 2015

  1. Nicky

    Esti încântător prietene.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-06-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!