Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » “Omul nou” in Cultura, Presa si Sport

“Omul nou” in Cultura, Presa si Sport

Autor:

Ceausescu voia sa creeze “omul nou” – o tampenie. N-a reusit. Ceausescu n-a reusit. Socialistii astia noi au reusit. Va prezint “omul nou” din Cultura, Presa si Sport.

 

Omul nou din Presa si Sport. “Simona Halep a pierdut finala de la Cincinnati”, asa au titrat ziaricii. Titlul corect era “Simona Halep a mai ajuns intr-o finala”. Dom’le, a pierdut finala, de abia s-au abtinut sa n-o certe niste panaramezi, care n-ar fi prins nici locul 18.832 in Top Copii de mingi. Dar lui Vecerdea, care si-a permis si el sa-i dea sfaturi Simonei, ziaricii nu i-au reprosat nimic. Vecerdea este finul lui Iohannis. Si antrenorul de tenis al doamnei Carmen Iohannis – Miss Mamaia fara nepoti. Si acum sa vedeti cine o invata tenis pe Halep! Vecerdea are patru meciuri in circuitul ATP. Patru? Cam multe. A obtinut patru wild – carduri la turneul organizat chiar de el, la Sibiu. Toate cele patru recitaluri (de la McEnroe si Connors nu s-a mai vazut asa ceva!) au  avut loc in partide de dublu. La valoarea domniei sale, ar fi indicat ca tenisul sa se joace si la triplu. Sau la 8+1, ca la canotaj, el descurcandu-se cu talent pe post de carmaci.

Despre fotbal am scris mai rar, de cand 168 de tarabagii au votat, in alegerile de la FRF, impotriva generatiilor Mexico ’70 si America ’94. Acum, tarabagiii au primit ce au meritat. Federatia a vandut drepturile de televizie ale Diviziei B cu 500.000 de de euro. 25.000 de euro pentru fiecare club. Adica gratis. Ce ma bucur! In conditiile astea, echipa mea romaneasca favorita este PAOK Salonic – cunosc zeci de constanteni care se urca, in sambata Pastelui, in masini, prind Invierea la Salonic, iar duminica ciocnesc oua in Dobrogea natala. PAOK, echipa lui Razvan Lucescu, e foarte aproape de Champions League. Pe zbuciumul lui, pe munca lui, impotriva prejudecatilor, impotriva meschinariei din trosbalul de acasa, Razvan Lucescu a reusit intr-o meserie a titanilor rabdatori. In momentul asta, avem sase antrenori convertibili pe plan mondial. Mircea si Razvan Lucescu, Piturca si Olaroiu, Hagi si Dan Petrescu. Cifra e foarte mare, tinand cont ca, in curand, se va rotunji un cincinal de cand fotbalul romanesc a fost aruncat in prapastia propagandei.

Omul nou care da tarcoale Culturii. Am mai scris saptamana asta despre colectiile de arta ale politicienior. Nu numai comunistii culti – Miron Constantinescu, Gogu Radulescu, Leonte Rautu (o bestie inteligenta), Paul Niculescu – Mizil, Stefan Andrei, Silviu Curticeanu – aveau pinacoteci. Cea mai importanta colectie (Luchian, Tonitza, Pallady, Petrascu) se zice ca ar fi avut-o Constantin Doncea, un ceferist cu cinci clase, care s-a certat si cu Gheorghiu – Dej, si cu N. Ceausescu. Dar sa trecem la elitele basiste si iohanniste. Niste ingramaditi. Ei nu cumpara nici macar carti, iar ele cumpara posete. Stati linistiti, ca n-am uitat-o pe Dancila! Vio e la categoria carpete. Totusi, daca basistii si iohanistii vor un tablou (useristii sunt la nivel de postere), atunci acel tablou trebuie sa se asorteze cu canapeaua. Cunosc un ministru caruia o doamna de moda veche a vrut sa-i vanda un nud, iar el a raspuns “nu bag io stramba aia la mine in sufragerie, ca am mai avut ceva asemanator si s-a speriat cainele!” Nudul era de Pallady. Dar cea mai tare e cu pictorul Vasile Grigore. Acesta i-a povestit criticului, muzeografului si diaristului Petre Oprea (episodul apare in “Jurnal 1999 – 2004”) ca un mitocan imbogatit i-a cumparat un tablou si i-a cerut lui Vasile Grigore sa i-l care la masina. Astazi, exista Muzeul Vasile Grigore, unul dintre putinii pictori care era si colectionar – n-a avut copii si tot ce a castigat din pictura a investit tot in pictura. Muzeul l-a facut Basescu. Pardon, Iohannis! Pardon, Adrian Nastase – varianta corecta! Vaaaai, dar nu e bine ca l-am pomenit pe Nastase, pentru ca a fost condamnat de Justitia independenta! Meditatorul – primar si marinarul – primar sunt oameni cinstiti. Daca esti constantean (oras de libera circulatie a marfurilor), marinar, ministru, primar si presedinte – cum te-ai imbogatit? Din munca! Ai avut salarii mari, asta-i adevarul.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!