Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » O Tannenbaum Iohannis nu-i si presedintele Dobrogei

O Tannenbaum Iohannis nu-i si presedintele Dobrogei

Autor:

De cateva zile, Constanta e izolata, blocata. Dar nu dispre Bosfor, ca in romanul “Blocada”, al lui Pavel Chihaia. E blocata dinspre pamantul inzapezit al patriei.

 

Balamalele sifonierului Iohannis n-au scartait niciun sunet (cu propozitiile e mai greu, cu frazele imposibil) despre nenorocirea asta. Probabil ca Dobrogea nu se afla pe harta furnirului nemtesc. Sasul elocvent ca un Trabant nu-i presedinte si pentru Dobrogea. El este un sifonier de protocol, in care-si tine toaletele Miss Mamaia fara nepoti. Nu, nu, nu Mamaia statiunea, ci babaciunea sexy, care a petrecut revelionul la Cisnadioara, unde meditatorul imobiliar a primit sfaturi, povete (in niciun caz indicatii!) de la consulul Austriei.

De ce sa-l intereseze pe neamtul second hand de Constanta si de Marea Neagra? Marea lui se numeste Cibin. Romantica apa! S-o fi sinucis cineva, din dragoste, in paraul Cibin? Incerc sa-mi inchipui cum ar suna “i-am facut o declaratie de amor pe malul inspumat al Cibinului”, acel fluviu (de la Amazon in sus) care strabate o metropola cu un centru vechi impresionant. Masoara 100 de metri liniari. Credeti ca Sibiu s-ar califica vreodata in Top 1000 burguri (sau burgeri) Germania-Austria? De Elvetia nu mai amintesc. Sibiu n-ar avea loc nici in Top 50 Cehia.

Decat sa se tina de capcane politice, sasul elocvent ca un Trabant mai bine s-ar fi trambalat cu elicopterul, cu panzerul, cu sania lui Santa Claus in Dobrogea. Sa se bucure si copilasii sinistrati, sa strige uraaaaa, a venit O Tannenbaum, priviti primul stabilopod care mormaie! Pe baza de afinitate de kaiser (slanina, nu Willhelm), macar la Kaufland Constanta sa se fi dus O Tannenbaum Iohannis. Ar fi constatat ca nu se mai gaseau cartofi si ceapa, fiindca multinationalele protejate de el externalizeaza tot profitul, in loc sa investeasca in depozite. Dar pentru asta trebuie sa cumperi teren, sa construiesti, sa dai bani pe caldura, pe deratizare si tot asa, eheeee, e greu! Multinationalele ii distrug, cu ajutorul statului, pe micii afaceristi romani, iau banii si se tireaza. Dar ni-l lasa noua pe O Tannenbaum de Cibin.


5 comentarii to O Tannenbaum Iohannis nu-i si presedintele Dobrogei

 1. ELENA

  Esti dus cu capul baiete ori esti obsedat de Iohanis si-i gasesti vina ca vantul bate, ca este iarna si a ramas Constanta inzapezita. Ia vezi tu, nu cumva ai gresit destinatarul, sau ai ceva lipici la Dragnea si gasesti pricini la altii. Oricum, trateaza-te !

  • Cristian

   Asa sunt toti sibienii,maestrul Boanchis are dreptate degeaba va ofticati.
   Puturosi,dau vina pe altii in special pe “miticii din vale”.
   Mandri nevoie mare ca au fost capitala culturala europeana in 2007 in conditiile in care nu aveau un cinematograf..
   Acum sunt mandri ca au un vremelnic habarnist presedinte..
   Ieri -11 grade,nu ningea,decolarile de pe aeroportul sibian intarziate cu 2-3 ore.
   Pai te pui cu tsunamiul de alcool de Sf.Ion din zona???

 2. dan

  Bai frate lasa dracu bautura ca ai luat-o razna rau de tot.

 3. radu

  Ce are Iohannis cu faptul ca e iarna grea in Constanta, băi cretinule? Iar ai băut fără sifon.Ai grijă că o iei pe urma lui Băieşu!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!