Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » “Nu mai merge asa, suntem in 2016!” Sa muriti voi?

“Nu mai merge asa, suntem in 2016!” Sa muriti voi?

Autor:

In “National” de ieri am citit un articol despre care as fi scris ca e fabulos, daca acest adjectiv n-ar fi fost barbarizat ca superlativ de panaramezii din televizii.

 

“Seful Comisiei pentru Afaceri Constitutionale din Parlamentul European a anuntat ca limba engleza nu va mai fi limba oficiala in UE, dupa Brexit”. Nu cred ca va fi asa, dar mi-as dori mult, dintr-un singur motiv. As vrea sa vad ce se fac fara romgleza strivitii intelectual din Romania. Ohoho, de-abia astept sa o mierleasca pasareasca de multinationala, pe care 14 tone de prostoboi au folosit-o in lucrari de doctorat! La cat sunt corporatistii de suficienti, ei n-au aflat ca-s departe de a fi originali chiar si in materie de mestecat ciunga neologismelor. Eugen Simion spunea ca acesti papagali sunt “en retard” doar cu vreo 150 de ani. In secolul XIX, boierii nostri se maimutareau in franceza de furculition, iar V. Alecsandri le-a dedicat ciclul Coana Chirita.

La fel se intampla si cu ziaricii si politrucii, care abuzeaza de argumentul “nu mai merge asa, suntem in 2016, retrograzilor!”. Luati publicistica, proza si teatrul romanesc si veti gasi sute de demagogi facand tumbe in jurul expresiei “s-au schimbat vremurile, inapoiatilor, suntem in 1868 sau 1916 sau 1934 sau 1952”.

Sa mai amintesc de asaltul homosexualilor, care zbiara ca “traim in 2016 si voi ati ramas in urma”? Extraordinici, ce au descoperit ei! Sodoma si Gomora, Imperiul Roman, Revolutia sexuala din America le-au inventat travestitii de la Parada Gay, desigur. Daca tot am amintit de Imperiul Roman, voi incheia cu un citat, ca sa priceapa corporatistii mimetici ca nu sunt originali nici in materie de slugarit managerii strainezi ai multinationalelor. “Sa nu uitam ca pe Columna lui Traian, noi, dacii, suntem in lanturi”. George Calinescu


1 Comentariu la “Nu mai merge asa, suntem in 2016!” Sa muriti voi?

  1. lidia

    Bani online, cu cel mai bun subiect de film! Suntem cei mai buni! Vrei o cariera de vis? Mergem hotarati spre Hollywood! Castiguri atractive! Vrem sa ajungem la Hollywood! Sistem automat de lucru! Proiect B: recomandat daca vrei bani! De ce crezi ca ne vezi mereu? Venituri in crestere pentru toti! Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: cechelidia@yahoo.com


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!