Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Neversea, adica never see o asemenea tropaiala estivala!

Neversea, adica never see o asemenea tropaiala estivala!

Autor:

Nu ma avantajeaza sa ma antepronunt pe tema muzicoasei Neversea, fiindca as parea mosulete. Insa o fac, pentru ca acest iarmaroc al cantaciosilor care au inghitit versurile, dar compenseaza cu lumini hapciupalitice, va avea legatura cu ce ma poate afecta pe mine. Circulatia in centrul Constantei si in Mamaia.

 

Primarul Fagadau ne-a recomandat sa folosim transportul in comun. Ce vorbesti, ma? In urma cu doua sambete ai blocat traficul in Mamaia, de la Aqua Magic pana dincolo de Butoaie, pentru ca se scarpinau cu seile de biciclete 30 de ciudati, iar acum ne trimiti cu autobuzul la plaja si la restaurantele din centrul Constantei! Numai cu autobuzul n-am fost la plaja Caelia sau la restaurantele Dolce Vita si Toscana! Dar ce sa stie despre echilibrul dintre infrastructura si oferta de agrement acest edilachis care n-a avut arhitect-sef un an si ceva? Voia omul sa mai faca un perete acasa sau sa largeasca pergola unei carciumi si n-avea cui sa se adreseze. Si daca risca sa-l faca, venea Primaria si darama tot, ca la distrugeri se pricepe. Litoralul romanesc inseamna opt, maximum zece week-end-uri. In doua – trei ploua si alte trei – patru le macelareste divina administratie a orasului! Vilegiaturistii sunt nervosi, comerciantii nu castiga, lumea se inghesuie, transpira si injura.

In centrul Constantei, Strada Mircea cel Batran va fi strict pietonala. Nu-i foarte rau, dar nici incantator. Mircea este o strada istorica, romantica si pitoreasca. Se intinde din Piata Ovidiu pana in bulevardul Mamaia si consecinta inchiderii ei o va reprezenta strangularea bulevardelor Ferdinand (de la gara pana pe Mircea), Tomis si Mamaia. In Constanta, Tomis este bulevardul cel mai inteligent construit. Taie orasul de la nord-vest la sud-est. Vine turistul de pe autostrada si ajunge in comuna Ovidiu, pe urma intra in Constanta si o tine in linie dreapta pana la mare. Pe Tomis a parut o pista de biciclisti, normal. Daca bucurestenii sunt tampiti, de ce sa nu fie si constantenii?

Neversea va strange 150.000 de entuziasti, curiosi, ce-or fi, trai-le-ar tineretea! Voi fi acolo, voi scrie. Despre ce se va intampla in Constanta, nicidecum despre muzicoasa. Nu voi ocoli nici strada Mircea. Ma voi urca pe trepte, la Biserica Greaca (este cea mai veche biserica din oras si in exterior are aspect de cladire civila, pentru ca a fost construita in semi-clandestinitate, pe vremea ocupatiei turcesti), si voi admira, trei minute si patru secunde, concursul de bubuiala de pe Plaja Modern. In 1877, Constanta se numea Kustendgi, avea 5000 de locuitori si oborul de vite era unde-i azi Piata Ovidiu. In 2017, oborul de muzicoasa va fi pe Plaja Modern.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!