Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Neoutecistii vor o tara ca afara si-s mai prosti ca tovarasii de odinioara

Neoutecistii vor o tara ca afara si-s mai prosti ca tovarasii de odinioara

Autor:

Neoutecistii sunt draguti foc! Proiect de lege depus, in Senat! “Confectionarea, vanzarea, raspandirea precum si DETINEREA de simboluri comuniste se pedepsesc cu inchisoare de la trei luni la trei ani si interzicerea unor drepturi. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza utilizarea in public a simbolurilor comuniste.”

 

Dar tortura, cand legalizati tortura in ancheta? Fiindca acum se tortureaza pe blat si zau ca-i pacat! Neoutecistii vor o tara ca afara si-s mai prosti ca tovarasii de odinioara. Continuam cu poezeaua ? N-are rost. Ce si-au zis sugarii neodogmatici? “Suntem abili, lumea ne acuza de neomarxism, dar cu proiectul asta de lege ne delimitam, haaap, i-am ars pe fraieri!” Si ce facem, iacobinilor mici, dam foc si tablourilor cu teme proletcultiste, semnate de marii nostri pictori? Ca statuile au cazut de pe socluri, foarte bine, dar unde sunt statuile alea? Marea voastra problema e ca legea asta va afecteaza electoratul. Pe vremuri, la recrutarea in armata, caporalul sau ce grad avea ala zicea “cei cu tatuaje, in stanga!” Daca politistii de azi vor aplica legea voastra si  vor ordona “cei care au tatuaje cu Che Guevara, in stanga!”? Ce va faceti ? Se vor strange usor 20.000 de tatuaje. Daca admiteti expresia, va operati de tatuaje? Si cine sa va opereze? Ca doctorii au fost prigoniti pe vremea regimului tehnocrat, iar tatuajele nu ies cu medicamente.

Am eu impresia sau tefelistii sunt primii politruci din istorie care au devenit dictatori inainte de a ajunge la putere? Ceea ce fac ei se numeste sau nu comunism fascizant? Poate ca ma insel, poate, poate. In urma cu 80-90 de ani mai erau unii care nu suportau nici comunismul, nici crestinismul. Si incercau ei sa intemeieze o noua religie. Au reusit doar in materie de heraldica. Au inspaimantat o intreaga planeta cu niste insemne incarligate. Cine erau baietii aia? Cine, cine?

Nu-i compar pe useristi cu ei, Doamne fereste! Si ma bucur, chiar ma bucur – o sa scriu indata de ce – ca partidele noi vor prinde un 20% la europarlamentare. In comparatie cu prezidentialele si cu scrutinul pentru Camera Deputatilor si Senat, europarlamentarele au o miza scolara. Adica sunt un fel de “cine a luat o bucata mai mare din guma de mestecat, dupa ce am rupt lama in doua, in trei, in cinci”. Ciocolata mare o vor manca doar cei 30 sau 35 de europarlamentari pe care ii va avea Romania. Aia se vor scoate frumos cu banii, iar noi, poporenii, nu contam. Dar e bine ca tefelistii din Parlamentul European se vor compromite cot la cot cu agramata eminenta Maria Grapini. Ati vazut, sper, ca Grapini, regina gramaticii, a saltat un premiu la Bruxelles – “Europarlamentarul Anului la categoria Protectia Consumatorului”.  Nu inteleg de ce. Stiu ca Grapini e certata cu Monica Macovei.

P.S. In aprilie 2017, am vazut la Muzeul National de Arta expozitia  “Arta pentru popor”. Capodopere si gunoaie. Reverente in fata Puterii. Impostori si artisti, de la apostolii proletcultismului pana la primii pasi timizi ai derusificarii. Azi ma intereseaza doar capodoperele. Corneliu Baba, cu “Odihna la camp” si ilustratiile la “Mitrea Cocor”, care l-au salvat de ostracizare. Ciucurencu – un portret de trei metri pe un metru si jumatate al Anei Ipatescu si o “Casa a Scanteii”, in pandant cu lacul Herastrau. Piliuta – “Inmormantare la Flamanzi”, patru femei ingropand un taran, acesta fiind tabloul care l-a facut pe Piliuta pictor mare. Iser – cu un portret al lui Gheorghiu-Dej in picioare, la o sedinta, sprijinindu-se cu palmele de masa de prezidiu pe care se afla o carte de Lenin. Ia ziceti, ma, le dam foc? Le dam foc, barbarilor, le dam foc?    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!